ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2016 08:49 EET | Updated 05/02/2016 09:11 EET

Διαρρήξεις με στόχο τον εκφοβισμό της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία καταγγέλλει ο δήμαρχος Δρόπολης

NIKOLAY DOYCHINOV via Getty Images
Police helicopters fly overhead as they patrol around the Elbasan Arena stadium prior the Euro 2016 Group I qualifying football match between Albania and Serbia in Elbasan on October 8, 2015. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHINOV (Photo credit should read NIKOLAY DOYCHINOV/AFP/Getty Images)

Αυξανόμενα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια ομογενών στην Αλβανία προκαλούν ανησυχίες στον κόσμο της ελληνικής μειονότητας. Το φαινόμενο τείνει να λάβει μορφή "επιδημίας" στα μειονοτικά χωριά του κάμπου της Δρόπολης στο νομό Αργυροκάστρου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο του Δήμου Δρόπολης Αχιλλέα Ντέτσικα, τις τελευταίες μέρες άγνωστοι "άνοιξαν" περισσότερα από είκοσι σπίτια Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Το πλέον ανησυχητικό και περίεργο, κατά τον δήμαρχο, είναι ότι οι "εισβολείς" δρουν ιδιαίτερα βίαια καταστρέφοντας τα πάντα αλλά δεν αφαιρούν τίποτα. Ενδεικτικό της συχνότητας των "επιδρομών" είναι το γεγονός ότι στο χωριό Γεωργουτσάτες, μέσα σε μια νύχτα έγινε διάρρηξη έξι σπιτιών. Ο κ. Ντέτσικας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι επιθέσεις έχουν ως στόχο την τρομοκράτηση των ομογενών.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)