6th Athens Open Air Film Festival: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά

6th Athens Open Air Film Festival: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά

Για 6η χρονιά, η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας επιστρέφει!

Περισσότερες από 20 προβολές στα ομορφότερα σημεία της πόλης, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με ελεύθερη είσοδο.

Αν βρεθείτε στην Αθήνα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο και συναντήσετε έναν υπαίθριο «κινηματογράφο», στο πιο απρόσμενο μέρος της πόλης, μην απορήσετε! Το Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας), η καλοκαιρινή απόλαυση, που έχει γίνει πια θεσμός στην πόλη, πιστό στο ραντεβού του κι αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Η αφίσα του Φεστιβάλ

Ειδικά για την έκτη διοργάνωσή του, την αφίσα του 6ου Athens Open Air Film Festival επιμελήθηκε ο graphic designer - illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης.

Γεννημένος το 1991 στο Μαρούσι, άρχισε να απολαμβάνει τις πρώτες διακρίσεις σε ηλικία 7 ετών σε διαγωνισμούς ζωγραφικής. Αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ σε σπουδές πάνω στο Graphic Design (BA - Bachelor of Arts, with 1st Class Honours), δουλεύει στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, και από το καλοκαίρι του 2014 είναι μέλος του ομίλου Bold Ogilvy & Mather ως Art Director. Η συνεργασία του με την ομάδα που εργάζεται έχει αποφέρει διακρίσεις με βραβεία Ερμής και Young Lions. Οι δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και sites. Έξι εικαστικά πορτραίτα του ντύνουν τον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ, ενώ έχει επιμεληθεί και τα εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας.

Η αφίσα του 6th Athens Open Air Film Festival με τα λόγια του Βασίλη Μέξη:

«Αν τρεις λέξεις μπορούσαν να περιγράψουν το Athens Open Air Film Festival, αυτές θα ήταν Αθήνα, κινηματογράφος, καλοκαίρι. Με άξονα αυτές τις τρεις έννοιες γεννήθηκε η ιδέα του εικαστικού.

Οι δύο πρώτες λέξεις έγιναν ένα, μέσα από την ένωση ενός συμβόλου της Αθήνας και ενός συμβόλου του κινηματογράφου. Η θεά Αθηνά και η «θεά» του κινηματογράφου Marilyn Monroe συναντώνται σε μια ελκυστική, αλλά αντιφατική φιγούρα που ενώνει αρμονικά το κλασσικό με το μοντέρνο.

Το καλοκαίρι βρίσκεται διάχυτο μέσα στο εικαστικό με την βοήθεια της ελεύθερης street style τυπογραφίας και των χρωμάτων. Οι χρυσές αποχρώσεις του καλοκαιρινού δειλινού χαρίζουν στην Αθήνα μια μαγευτική ατμόσφαιρα, κάνοντας την έναρξη κάθε προβολής του AOAFF μοναδική.

Η φιγούρα, με πλάτη στο φως του δειλινού, αφήνει πίσω της τη μέρα και υποδέχεται τη νύχτα, φωτισμένη από ένα ψυχρό γαλάζιο φως που υπονοεί την έναρξη της ταινίας του AOAFF. Καλές προβολές!»

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα του ΑΟAFF:

Στο πρόγραμμά του αναμένονται περισσότερες από 20 επιλεγμένες προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας στην πόλη την κινηματογραφική λάμψη που της αξίζει.

Θρυλικά μιούζικαλ, σπαγγέτι γουέστερν, καταξιωμένα δράματα, πολυβραβευμένες δημιουργίες, ταινίες φαντασίας και τρόμου, ελληνικά φιλμ που αξίζει να δείτε και ανεξερεύνητα διαμάντια του σινεμά συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική!

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχόμενη χρονιά, ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της πόλης, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τους επιλεγμένους χώρους του Φεστιβάλ δε θα λείψουν βέβαια και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, ενώ η συνεργασία που εγκαινίασε πέρσι το Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εδραιώνεται με την προβολή φέτος, στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, τριών ταινιών.

Για δεύτερη χρονιά, συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.

Στην μεγάλη κινηματογραφική γιορτή συμμετέχει και η Fischer, η μπίρα που αγαπάει τον καλό κινηματογράφο και συμπληρώνει ιδανικά τις ξεχωριστές στιγμές του 6ου Athens Open Air Film Festival, δροσίζοντας απολαυστικά και κερνώντας το κοινό των προβολών.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr.

To αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα!

Για κάθε πληροφορία συντονιστείτε στο www.cinemag.gr.

Δημοφιλή