Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Έξι άνθρωποι που επέστρεψαν από το θάνατο αποκαλύπτουν πως είναι η άλλη πλευρά

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Έξι άνθρωποι που επέστρεψαν από το θάνατο αποκαλύπτουν πως είναι η άλλη πλευρά
Jesus Christ in blue sky with clouds, bright light from heaven, resurrection, easter
Jesus Christ in blue sky with clouds, bright light from heaven, resurrection, easter
Igor Zhuravlov via Getty Images

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Το ερώτημα αυτό έχει γίνει ουκ ολίγες φορές αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να απαντήσει επίσημα. Κατά καιρούς βέβαια έχουμε δει διάφορους ανθρώπους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πέθαναν και επέστρεψαν στη ζωή και μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror έξι άνθρωποι που υποτίθεται ότι πέθαναν και βρέθηκαν στον άλλο κόσμο κατέθεσαν μέσω του Reddit τις μαρτυρίες τους και οι απαντήσεις τους θα σας εκπλήξουν.

1) Σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο

Πριν από πέντε χρόνια ένας από ;αυτούς που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν για λίγα λεπτά νεκρός.

«Ξύπνησα σε κάτι που έμοιαζε με το διάστημα αλλά δεν υπήρχαν αστέρια ή φως. Δεν μπορούσα να μιλήσω, ήμουν εκεί» ανέφερε και συνέχισε:

«Δεν πεινούσα, δεν κρύωνα ούτε ένιωθα πεινασμένος. Ήξερα ότι υπήρχε φως και αγάπη κάπου κοντά, αλλά δεν είχα καμία επιθυμία να πάω προς τα εκεί».

«Θυμάμαι να σκέφτομαι τη ζωή μου αλλά ήταν σαν ένα μοντάζ», σημείωσε ακόμη.

2) Μία επίσκεψη από κάποιον αγαπημένο

Ένας άλλος έπεσε από τη μοτοσικλέτα του και ουσιαστικά ήταν κλινικά νεκρός μέχρι που πήγε στο νοσοκομείο. Η μαρτυρία του είναι ενδεικτική:

«Εγώ απλά θυμάμαι να είμαι στο πεζοδρόμιο και όλα να γίνονται μαύρα και ήσυχα. Ο μόνος λόγος που δεν κοιμήθηκα ήταν όταν άκουσα κάποιον να φωνάζει “Σήκω, σήκω”. Τότε κάποιος χαστούκισε το κράνος μου. Όταν άνοιξα τα μάτια είδαν τον αδελφό μου δίπλα μου να κάθεται οκλαδόν στο πεζοδρόμιο. Αυτό όμως ήταν το παράξενο γιατί είχε πεθάνει από υπερβολική δόση πριν από αρκετά χρόνια».

3) Ένας κήπος

Ένας άλλος χρήστης του Reddit, ο οποίος έπαθε ανακοπή καρδιάς θυμάται ότι ήταν σαν να βρέθηκε σε ένα κήπο, γεμάτο λουλούδια και με χορτάρι κάπου ανάμεσα. Γύρω γύρω έπαιζαν δύο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

4) Σαν να πατάς το ξυπνητήρι

Ένας άλλος χρήστης παρομοίασε την μεταθανάτια εμπειρία σαν αυτή του να πατάς το ξυπνητήρι. Ο ίδιος έκανε μήνες χημειοθεραπεία μέχρι που κάποια στιγμή πέρασε στην απέναντι πλευρά.

5) Σαν να κοιμάσαι

Ο επόμενος χρήστης έπαθε ανακοπή καρδιάς τρεις φορές ενώ βρισκόταν στα επείγοντα. Όταν ξύπνησε απλά παρομοίασε την εμπειρία του σαν τον ύπνο. «Είναι σαν να κοιμάσαι» είπε.

6) Δεν υπάρχει τίποτα μετά

Υπήρχε όμως και περίπτωση σαν αυτή του τελευταίου χρήστη ο οποίος έπειτα από ατύχημα με μοτοσικλέτα έμεινε χωρίς σφυγμό για δύο λεπτά. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα.

Δημοφιλή