Το πρωτοφανές σόου του Ερντογάν για τη «δημοκρατία» σε φωτογραφίες

Το πρωτοφανές σόου του Ερντογάν για τη «δημοκρατία» σε φωτογραφίες

Η γιγάντια συγκέντρωση η οποία οργανώθηκε από την τουρκική ηγεσία λαϊκής κινητοποίησης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία έχει αρχίσει στην συνοικία Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης, του προπυργίου του Ερντογάν, παρουσία του συνόλου, σχεδόν, της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Το Γενίκαπι πλημμύρισε από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανεμίζουν κόκκινες τουρκικές σημαίες. Κανένα τουρκικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει κάνει εκτιμήσεις για τη συμμετοχή, όμως τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ότι έχουν γίνει προετοιμασίες για υποδοχή 3 εκατομμυρίων διαδηλωτών.

Στις προετοιμασίες περιλαμβάνεται η διάθεση 2,5 εκατομμυρίων τουρκικών σημαιών, 3 εκατομμυρίων μπουκαλιών νερού, ενώ όλα τα μέσα μεταφοράς, μετρό, λεωφορεία και φέρι μπόουτ, είναι δωρεάν για να ενθαρρύνουν την προσέλευση.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε απόν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) παρουσία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, ο οποίος έφθασε κρατώντας από το χέρι την σύζυγό του Εμινέ και υπό τους ήχους του τουρκικού εθνικού ύμνου και στίχων του Κορανίου.

Η «συγκέντρωση για τη δημοκρατία και του μάρτυρες» είναι «υπεράνω κομμάτων», ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ωστόσο αν κα έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στη συγκέντρωση όλοι οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. η ηγεσία του φιλοκουρδικού HDP δεν προσκλήθηκε - αν και καταδίκασε την απόπειρα του πραξικοπήματος, αποκλείσθηκε διότι κατά τον Ερντογάν υποστηρίζει το PKK.

Απαγορεύονται οι κομματικές σημαίες, αλλά και τα κομματικά συνθήματα, αν και υπάρχουν πολλά πορτρέτα του Ερντογάν, αλλά και μία αφίσα στην οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας ως Ράμπο...

Η συγκέντρωση μεταδίδεται ζωντανά σε γιγαντοοθόνες σε ολόκληρη την Τουρκία. Μία τέτοια οθόνη έχει στηθεί και στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, όπου ζει ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σοου Ερντογάν

Δημοφιλή