Οι «Περιπέτειες των Γλυπτών του Παρθενώνα» σε ένα υπέροχο βίντεο, 200 χρόνια μετά την ιδιοποίηση από τη Βρετανία

Οι «Περιπέτειες των Γλυπτών του Παρθενώνα» σε ένα υπέροχο βίντεο
Parthenon Marbles (also known as the Elgin Marbles) at the British Museum in London, England (Photo by Barry King/WireImage)
Parthenon Marbles (also known as the Elgin Marbles) at the British Museum in London, England (Photo by Barry King/WireImage)
Barry King via Getty Images

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τα γλυπτά του Παρθενώνος: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο» διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο «Σύλλογος των Αθηναίων» στο Μουσείο της Ακροπόλεως.

Στο δε βίντεο του Greece High Definition μπορείτε ένα δείτε ένα εκπληκτικό μικρής διάρκειας βίντεο για τις «Περιπέτειες των Γλυπτών του Παρθενώνα» που όπως μπορείτε να δείτε δεν αφήνει κάποιον εύκολα ασυγκίνητο καθώς μέσα τρεις ημέρες από του βίντεο έχει περισσότερες από 3.100 κοινοποιήσεις και έναν μεγάλο αριθμό σχολίων.

Στο συνέδριο, το οποίο τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, αναστηλωτές - μηχανικοί και έγκριτοι νομικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των νεώτερων ερευνών και των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι από 14 Εθνικές Επιτροπές χωρών που υποστηρίζουν την επιστροφή των γλυπτών την Ελλάδα. Στις επιστημονικές παρουσιάσεις συγκαταλέγονται στοιχεία από τα αρχεία του Έλγιν, για το ναυάγιο του Μέντορα και από τα Οθωμανικά Αρχεία της Κωνσταντινουπόλεως.

Δημοφιλή