Βίντεο: Η ρωσική ναυτική δύναμη διασχίζει τη Μάγχη

Βίντεο: Η ρωσική ναυτική δύναμη διασχίζει τη Μάγχη

Σειρά από βίντεο όπου τα ρωσικά πολεμικά της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» φαίνονται να διασχίζουν τη Μάγχη κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το BBC, τα ρωσικά πλοία παρακολουθούν δύο βρετανικά πολεμικά (το αντιτορπιλικό HMS Duncan και η φρεγάτα HMS Richmond). Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου είχε δεσμευτεί πως τα σκάφη του ρωσικού στόλου θα είναι υπό στενή παρακολούθηση καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Τα ρωσικά πολεμικά, τα οποία βρίσκονται σε διεθνή ύδατα, θεωρείται πως έχουν προορισμό τη Συρία, όπου τα μαχητικά του «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» πρόκειται να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στο Χαλέπι. Το εν λόγω σκάφος είναι το μόνο αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου, με δυνατότητα μεταφοράς άνω των 50 αεροσκαφών, ενώ είναι εξοπλισμένο επίσης με πυραύλους Granit για χρήση εναντίον εχθρικών πλοίων. Στην ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου περιλαμβάνεται και το πυρηνοκίνητο καταδρομικό μάχης «Pyotr Velikiy» (Μέγας Πέτρος), κλάσης Kirov.

Δημοφιλή