ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/01/2017 07:26 EET | Updated 24/01/2017 07:41 EET

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ιάσων Φωτήλας

eurokinissi

Στη ΝΔ προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος έχει εκλεγεί με το Ποτάμι.

Την ένταξη του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ίδιος. Είχε προηγηθεί συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ.

Ο κ. Φωτήλας δήλωσε ότι θέλει να συμβάλει στην εκλογική νίκη της ΝΔ και στην εφαρμογή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Με ιδιαίτερη τιμή και υψηλό αίσθημα ευθύνης συστρατεύομαι σήμερα με τη Ν.Δ και τον πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να συμβάλλω κι εγώ στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου.

Στις ερχόμενες εκλογές - οποτεδήποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν - θα πρέπει να ηττηθεί η οικτρή πολιτική του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το πραγματικό δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο: Συνέχιση του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης ή νέα κυβέρνηση με μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση;

Η Ν.Δ, η ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπήρξε και συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό συντελεστή της ευρωπαϊκής - δημοκρατικής πορείας της χώρας μας. Είναι η δύναμη που εγγυάται σήμερα την εθνική ενότητα στη βάση της αλήθειας σε αντίθεση με τον διχασμό των πολιτών που συστηματικά καλλιεργούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα δεν υπάρχει πολυτέλεια για μοναχικές πορείες. Απαιτείται κοινή συστράτευση ευρύτερων μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Από τη μεριά μου θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ανταποκριθώ στα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις της νέας περιόδου.

Ευχαριστώ θερμά τη ΝΔ και τον πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Σημειώνεται ότι ο κ. Φωτήλας είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κόμματος, τασσόμενος υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.