ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/10/2017 04:43 EEST | Updated 02/10/2017 09:05 EEST

Ελεύθερος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας

Eurokinissi

Επιτυχής επέμβαση της αστυνομίας για την απελευθέρωση του απαχθέντα επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο οποίος κρατούταν επί έξι μήνες σε οίκημα στο Ρέθυμνο.

Οι απαγωγείς του ζητούσαν την καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι. Πώς έγινε η επιχείρηση για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια της μυστικής επέμβασης πάνοπλων ανδρών των ΕΚΑΜ σε μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται στο πέμπτο χιλιόμετρο του περιφερειακού που συνδέει το Ρέθυμνο με τα Χανιά, προχώρησε σε δύο συλλήψεις απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Στο ισόγειο συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της μάντρας και στον πρώτο όροφο ο συνεργός του ο οποίος είναι το άτομο που φυλούσε τον επιχειρηματία.

Η μάντρα βρίσκεται στην παραλία Αρίνα Ρεθύμνου. Συνολικά σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη συνελήφθησαν, εκτός από τα δύο άτομα στην μάντρα, ακόμη έξι. Πρόκειται για άτομα που βρισκόντουσαν υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον έναν μήνα από αστυνομικούς.

Ο κ. Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος και φανερά αδυνατισμένος, αλλά καλά στην υγεία του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Μαζί και ειδικός ψυχολόγος της ΕΛΑΣ.

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία ήταν ένα ευχαριστώ στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

«Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειάς τους με ακρίβεια και μυστικότητα», είπε ο επιχειρηματίας .

Οι δηλώσεις των πολιτικών

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, δίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο twitter.

Υπογραμμίζει πως το όραμα της κυβέρνησης είναι μια αποτελεσματική αστυνομία απεναντι στο οργανωμένο έγκλημα και φιλική προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εκφράζει τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία «για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη». Και προσθέτει: «Όραμά μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες».

Tην Ελληνική Αστυνομία συνεχάρη και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα tweet, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη.

«Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ευτυχής για το τέλος της πολύκροτης υπόθεσης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η επιτυχία αυτή είναι πολλαπλή. Πρώτα απ΄ όλα ο άνθρωπος είναι πολύ καλά στην υγεία του. Δεν δόθηκαν λύτρα, δεν έγινε συμπλοκή και δεν χύθηκε αίμα. Εξουδετερώθηκε ένα σοβαρό εγκληματικό κύκλωμα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που εργάστηκαν μεθοδικά γι αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αποδείχτηκε ότι έχουμε μια αστυνομία αποτελεσματική, μεθοδική και με σεβασμό στον πολίτη και την ανθρώπινη ζωή».

Τα συγχαρητήριά του στον γενικό επιθεωρητή Κρήτης, υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη, και όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και ιδιαιτέρως στους απλούς αστυνομικούς, που εργάστηκαν γι αυτή την υπόθεση, εξέφρασε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας.

«Ήταν μια επιχείρηση άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη και δεν μπορεί κανείς παρά να είναι περήφανος για την ποιότητα και την επαγγελματική δράση της Αστυνομίας» είπε ο κ. Τσουβάλας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος πιθανότατα αύριο θα μεταβεί στην Κρήτη για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του από κοντά.