ΔΙΕΘΝΕΣ
03/10/2017 18:49 EEST | Updated 03/10/2017 18:50 EEST

Δανία: Βίντεο με φόνους γυναικών στον υπολογιστή του εφευρέτη που εμπλέκεται στην υπόθεση της νεκρής δημοσιογράφου

BAX LINDHARDT via Getty Images
Peter Madsen, builder and captain of the private submarine 'UC3 Nautilus' is pictured in Dragoer Harbor south of Copenhagen on Friday, August 11, 2017, following a major rescue operation after the submarine sank in the sea outside Copenhagen Harbor.A swedish woman supposed to be on board the submarine is still missing. / AFP PHOTO / Scanpix Denmark / Bax Lindhardt / Denmark OUT (Photo credit should read BAX LINDHARDT/AFP/Getty Images)

Ο Δανός εφευρέτης που κατηγορείται για τον φόνο της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο υποβρύχιο το οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος είχε στον υπολογιστή του βίντεο με γυναίκες να βασανίζονται και να σκοτώνονται βίαια, αναφέρθηκε στο δικαστήριο την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, εισαγγελέας είπε πως αστυνομικοί βρήκαν εικόνες «για τις οποίες νομίζουμε πως είναι αυθεντικές», με γυναίκες που στραγγαλίζονται και αποκεφαλίζονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Πέτερ Μάντσεν (σύμφωνα με την εφημερίδα Ekstra Bladet, υποβάλλονται σε βασανιστήρια, αποκεφαλισμούς και κάψιμο), σε εργαστήριό του. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ιατροδικαστικά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η Βαλ μαχαιρώθηκε στον θώρακα και στα γεννητικά όργανα «κατά τη στιγμή του θανάτου της ή λίγο μετά», χειροτερεύουν τη θέση του Μάντσεν, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου της Κοπεγχάγης ο εισαγγελέας Γιάκομπ Μπουχ- Τζέπσεν.

Δείγματα DNA από τα νύχια, το πρόσωπο και τον λαιμό του Μάντσεν υποδεικνύουν ταύτιση με αυτό της Βαλ, είπε ο Μπουχ Τζέπσεν, αν και το ακριβές αίτιο θανάτου παραμένει άγνωστο. «Οι υποψίες μας δεν έχουν αλλάξει, έχουν ενισχυθεί» πρόσθεσε.

Ο Μάντσεν, ο οποίος αρνείται ότι σκότωσε τη Βαλ και πως κατακρεούργησε το πτώμα της, εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω video link. Όπως είπε, ο υπολογιστής τον οποίο διερεύνησε η αστυνομία δεν ήταν δικός του. «Είναι τα εργαλεία του διαστημικού εργαστηρίου, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από όλους στο εργαστήριο» είπε, προσθέτοντας πως εργαζόταν πάνω στην κατασκευή ενός διαστημικού πυραύλου στο εργαστήριο.

Η 30χρονη Βαλ, που έκανε ρεπορτάζ για τον Μάντσεν, εξαφανίστηκε αφού σάλπαρε μαζί του στο 17 μέτρων υποβρύχιο τον Αύγουστο. Ο Μάντσεν ισχυρίστηκε πως ο θάνατός της ήταν δυστύχημα, υποστηρίζοντας πως την χτύπησε μια καταπακτή.

Στις 23 Αυγούστου η αστυνομία βρήκε ένα γυναικείο ακέφαλο σώμα, το οποίο διαπιστώθηκε πως ανήκε στη Βαλ. Ο Μάντσεν αρνείται επίσης πως ακρωτηρίασε τα μέλη της, λέγοντας πως προσπάθησε να προβεί σε ταφή ολόκληρου του πτώματος στη θάλασσα.