ΔΙΕΘΝΕΣ
18/10/2017 05:14 EEST | Updated 18/10/2017 05:14 EEST

30χρονος στην Αφρική βλέπει για πρώτη φορά τα χρώματα της φύσης με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών

Florian Gaertner via Getty Images
GOERLITZ, GERMANY - SEPTEMBER 22: A deciduous forest is pictured on September 22, 2017 in Goerlitz, Germany. (Photo by Florian Gaertner/Photothek via Getty Images)

Ο 30χρονος Ross Morum γεννήθηκε με αχρωματοψία και ποτέ δεν κατάφερε να δει τα υπέροχα χρώματα της φύσης. Η σύζυγός του, Pascale, κατανοώντας το πρόβλημά του, αποφάσισε έτσι να του κάνει το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του.

Του αγόρασε ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών μέσω των οποίων θα απολάμβανε έστω και για λίγο μια ομορφιά που δεν είχε ποτέ αντικρίσει.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, λίγο πριν δοκιμάσει τα γυαλιά, στο βοτανικό κήπο του Durban, ήταν πολύ νευρικός. Λίγο αργότερα ξεσπά σε κλάματα βλέποντας για πρώτη φορά τα καθαρά χρώματα γύρω του.

Ο Morum μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν μπορώ να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ της εικόνας που βλέπω και της έγχρωμης εικόνας. Μέσα σε ένα κατάστημα που πουλά φρούτα για παράδειγμα όλα όσα βλέπω μοιάζουν με πράσινη απόχρωση».

Ο 30χρονος περιγράφει πως η Pascale, την οποία παντρεύτηκε το Μάρτιο του περασμένου έτους, συγκέντρωσε χρήματα μαζί με τους φίλους τους για την αγορά των γυαλιών.

«Ποτέ δεν ήξερα ότι είχα αχρωματοψία. Πάντα σκεφτόμουν ότι ήμουν απλά κακός με τα χρώματα, όπως συχνά έβλεπα το μπλε για μοβ, το κόκκινο για πράσινο, το κίτρινο για πορτοκαλί και το κόκκινο για ροζ, καθώς μου φαίνεται ότι εύκολα μπορείς να τα μπερδέψεις μεταξύ τους αυτά. Γι’αυτό όταν ξεκινούν και με τραβάνε βίντεο, έχω συναισθηματική φόρτιση, καθώς είμαι τόσο νευρικός για να δοκιμάσω τα γυαλιά», εξήγησε ο Ross.

Aυτό που τον εντυπωσίασε πιο πολύ, όπως αναφέρει, είναι το χρώμα του δέρματος των ανθρώπων. «Η επιδερμίδα μας είναι πολύ πιο ζωντανή και ζεστή και τονισμένη σε σύγκριση με το χλωμό δέρμα που συνήθως βλέπω εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Sponsored Post