ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/10/2017 15:06 EEST | Updated 22/10/2017 17:49 EEST

Άνανδρη επίθεση αγνώστων στα γραφεία του Έθνους και της 24 MEDIA

HuffPost
HuffPost

Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν οι εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Έθνος» και της «24 Media» στη λεωφόρο Συγγρού.

Περίπου 100 άτομα σταμάτησαν με τα οχήματά τους στην κάθοδο της λεωφόρου Συγγρού και στη συνέχεια ομάδα ατόμων με καδρόνια άρχισε να χτυπάει με δύναμη τις τζαμαρίες της εισόδου. Ταυτόχρονα άλλοι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν μπογιές. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, δύο άτομα κρατούσαν στα χέρια τους μολότοφ, τις οποίες δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στην είσοδο δυο δημοσιογράφοι, οι οποίοι δέχθηκαν χτύπημα στο κεφάλι και το πόδι με γκλομπ.

Οι κουκουλοφόροι άφησαν πίσω τους σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη των εγκαταστάσεων, έσπασαν μία μοτοσικλέτα, όπως και ένα αυτοκίνητο δημοσιογράφου.

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. που βρισκόταν σταθμευμένο λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης αποχώρησε στη θέα των κουκουλοφόρων. Την προανάκριση για το σοβαρό περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση. «Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι», γράφει η ανακοίνωση.

Και η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με ανακοίνωσή της την επίθεση. «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της "24 Media" και η εφημερίδα "Έθνος". Αναμένουμε από τις αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη», γράφει η ανακοίνωση.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων κατά των γραφείων της εφημερίδας Έθνος και των ιστοσελίδων του ομίλου 24media.

Τίποτα δεν μπορεί να εκφοβίσει την λειτουργία του Τύπου. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες».

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την «τραμπούκικη», όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος» και «24 media».

Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου τονίζει πως «μέθοδοι τρομοκράτησης των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και προφανώς οι αυτουργοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση Χουλιγκάνων στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος». «Ένα ΜΜΕ γίνεται για άλλη μια φορά στόχος φανατικών. Οι αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για τη σύλληψη των δραστών και οι δημοκρατικοί πολίτες να απομονώσουν τις τραμπούκικες συμπεριφορές».