ΔΙΕΘΝΕΣ
05/09/2020 21:22 EEST

16 νεκροί και 1.700 κρούσματα σε μια μέρα αλλά Ιταλοί διαδηλώνουν αρνούμενοι την ύπαρξη κορονοϊού

Ακροδεξιοί "αρνητές" της πανδημίας, οδηγοί ταξί, ιδιοκτήτες εστιατορίων που διαμαρτύρονται για τα μέτρα.

ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Ιταλία κατέγραψε 1.695 νέα κρούσματα κορονοϊού και 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Μάλιστα συγκρίνοντας με τα μέσα Αυγούστου, οπότε άρχισε να παρατηρείται σταθερή άνοδος των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, ο αριθμός αυτός είναι τετραπλάσιος.  

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 121 ασθενείς, άλλοι 1.620 νοσηλεύονται ενώ 29.453 άνθρωποι είναι σε κατ′ οίκον περιορισμό. 

Συνολικά στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 35.534 και τα κρούσματα ξεπερνούν τις 276.000. 

Κι όμως, το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο τη Ρώμης ξεκινούσε πορεία ακροδεξιών οργανώσεων που αμφισβητούν την ύπαρξη του κορονοϊού. Την κινητοποίηση πλαισιώνουν και οργανώσεις οδηγών ταξί και ιδιοκτητών εστιατορίων, που κατηγορούν την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Όχι στις μάσκες» και «θέλουμε την αλήθεια», είναι δυο από τα συνθήματα της κινητοποίησης. 

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Κάτω Ιταλία, ζήτησε από όσους αμφισβητούν την ύπαρξη της Covid -19 «να δείξουν, τουλάχιστον, σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων του κορονοϊού».

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS

Sponsored Box