28η Οκτωβρίου: Μαθητής με αναπηρία όρασης θα λάβει μέρος στην παρέλαση για πρώτη φορά

Ο μικρός Λέανδρος δίνει λαμπρό παράδειγμα.
Eurokinissi

Ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης είναι ένας μαθητής με αναπηρία όρασης και θα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη μαθητική παρέλαση. Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνει το δικό του μήνυμα, για να ακουστεί σε όλα τα σχολεία, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

«Μου αρέσει η γλώσσα και βρίσκω ενδιαφέροντα τα μαθηματικά. Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω φιλόλογος, μαθηματικός ή δημοσιογράφος. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρελάσω, πρέπει όλα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες να συμμετέχουν σε όλα», όπως λέει ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης, μαθητής έκτης δημοτικού.

«Νιώθω περήφανος που το παιδί μου θα συμμετέχει στην παρέλαση, θέλουμε με αφορμή την εθνική επέτειο να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης», αναφέρει από την πλευρά του ο Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης, πατέρας του Λέανδρου.

Η κ.Ζωή Αναγνώστου, διευθύντρια του 17ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, όπου είναι μαθητής ο Λέανδρος στέκεται στον αγώνα που δίνεται καθημερινά για τη συμπερίληψη.

«Η συμπερίληψη είναι ένας διαρκής, καθημερινός αγώνας, ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας να συμπεριλάβει και να αγκαλιάσει όλα τα παιδιά με αναπηρίες», όπως λέει.

Ευχή του Λέανδρου, να υπάρχει πρόβλεψη για συμπερίληψη, που αφορά όλα τα παιδιά, με ή χωρίς, αναπηρία.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή