5 πράγματα που μάθαμε από το πιστοποιητικό γέννησης του Αρτσι

Όπως τι δουλειά κάνει τώρα η Μέγκαν Μαρκλ και αν γέννησε σπίτι.
TheBlast

Τελικά μπορείς να μάθεις πολλά από ένα πιστοποιητικό γέννησης, ειδικά όταν είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ και σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, γέννησε στις 6 Μαΐου και το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association έδωσε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησης του γιου της, Άρτσι.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Άρτσι Χάρισον Μάουντμπατεν-Ουίνδσορ γεννήθηκε στις 05.26′ της 6ης Μαΐου και είχε βάρος 3.200 γραμμάρια. Πέρα από αυτά όμως, μαθαίνουμε και άλλα πράγματα. Όπως τα εξής 5, που μεταδίδει το BBC.

1. Δεν γεννήθηκε στο σπίτι

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, η Μέγκαν δεν γέννησε στο σπίτι αλλά στο νοσοκομείο Portland που περιγράφεται ως «το μόνο ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ιατρική περίθαλψη γυναικών και παιδιών».

Στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, δύο βήματα από το Ρίτζενς Παρκ, το νοσοκομείο διευκρινίζει ότι αναλαμβάνει «περισσότερους από 1.500 τοκετούς ετησίως» και προσφέρει «ένα πλήρες φάσμα επιλογών» για τις γεννήσεις. Το κόστος ενός τοκετού εκεί ξεκινά από 6.100 λίρες.

Το εν λόγω έγγραφο δίνει τέλος στο μυστήριο σε σχέση με το πού γεννήθηκε το μωρό, μετά τις φήμες ότι η Μέγκαν σχεδίαζε να γεννήσει στο σπίτι, στην αγροικία του ζεύγους που βρίσκεται στο κτήμα του Πύργου του Ουίνσδορ.

Υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το ζευγάρι έκανε έφοδο τελευταία στιγμή στο νοσοκομείο γιατί ο Άρτσι είχε καθυστερήσει να γεννηθεί παρότι μέχρι σήμερα το ζευγάρι δεν έχει αποκαλύψει καμιά πληροφορία για τον τοκετό ή για την τοποθεσία όπου έλαβε χώρα.

PA Wire/PA Images

2. Το... επάγγελμα της Μέγκαν

Ένα περίεργο στοιχείο του πιστοποιητικού είναι το επάγγελμα που αναγράφεται για την 37χρονη πρώην ηθοποιός από την Καλιφόρνια. Αναφέρεται ως «πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου». Ο τίτλος που έχει αποδοθεί στην Μέγκαν Μαρκλ είναι Δούκισσα του Σάσεξ, αλλά τυπικά, μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, γίνεται και εκείνη πριγκίπισσα.

3. Δήλωσαν τη γέννηση 11 ημέρες μετά

...κάτι που είναι αρκετά σύνηθες, να μην δηλώνονται αμέσως τα παιδιά. Ο νόμος δίνει περιθώριο 42 ημέρες, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν τα παιδιά τους κυριολεκτικά στην εκπνοή της προθεσμίας, γιατί δεν μπορούν να καταλήξουν στο όνομα. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη με την Μέγκαν και τον Χάρι.

4. Ποιος υπέγραψε το πιστοποιητικό γέννησης

Ο Χάρι, αλλά ήταν παρούσα και η Μέγκαν.

5. Δεν είχαν ειδική μεταχείριση

Όχι, δεν ανέβαλε τη δήλωση κάποιος διευθυντής, αλλά κανονικά ο υπάλληλος που είχε βάρδια.

Πηγή: BBC