Αυστραλία: Έβρεξε ζωντανά ψάρια σε κωμόπολη 900 χλμ μακριά από την θάλασσα

Μέγεθος περίπου δύο δαχτύλων.
Emma Moloney / 500px via Getty Images

Οι κάτοικοι μιας απομακρυσμένης κωμόπολης της Αυστραλίας έμειναν με το στόμα ανοιχτό καθώς είδαν να βρέχει ψάρια από τον ουρανό κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας.

Το περιστατικό καταγράφηκε στον πόλη Λατζαμάνου στη Βόρεια Επικράτεια, που απέχει περίπου 900 χλμ. από την θάλασσα.

«Είδαμε μια μεγάλη καταιγίδα να κατευθύνεται προς την κοινότητά μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια συνηθισμένη βροχή. Αλλά όταν άρχισε να βρέχει, είδαμε ψάρια να πέφτουν από τον oυρανό», δήλωσε ο Άντριου Τζόνσον Τζαπανάνγκα, δημοτικός σύμβουλος στο αυστραλιανό δίκτυο ABC Νews.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο ίδιος, τα ψάρια, που «είχαν μέγεθος περίπου δύο δαχτύλων» ήταν ακόμα ζωντανά όταν έπεσαν από τον ουρανό και παιδιά της κωμόπολης έτρεξαν να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε γυάλες.

Αν και ο ίδιος πολίτης έχει γίνει μάρτυρας κι άλλες φορές του περίεργου αυτού φαινομένου, δεν παύει να τον εκπλήσσει. «Νομίζω ότι είναι μια ευλογία από τον Θεό», είπε.

Η άνυδρη πόλη Λατζαμάνου , στην ύπαιθρο της Βόρειας Επικράτειας, βλέπει πολύ λίγες βροχές, αλλά έχει βιώσει τέσσερις «βροχές ψαριών» τον τελευταίο μισό αιώνα. Η πρώτη φορά ήταν το 1974, άλλη μία το 2004, ξανά το 2010 και την περασμένη Κυριακή.

«Έχουμε δει μικρές λίμνες να αδειάζουν πρακτικά από το νερό από έναν ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή», δήλωσε ο Έρνεστ Άτζι από το Πανεπιστήμιο Purdue. «Δεν θα ήταν λοιπόν παράλογο να “βρέχει” βατράχους (ή άλλα πλάσματα) από τον ουρανό».

Αν και ασυνήθιστο φαινόμενο, η βροχή ψαριών δεν είναι πρωτοφανές. Σε μέρη όπως η Ονδούρα, για παράδειγμα, είναι ένα ετήσιο φαινόμενο. Ωστόσο, σε ξηρά μέρη όπως η Αυστραλιανή ενδοχώρα, είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμένετε να δείτε, ποτέ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα