Αυστραλία: Nτίνγκο δάγκωσε αγοράκι 10 ετών και το βύθισε στο νερό

Η παραλία είναι δημοφιλής προορισμός για κατασκηνωτές και οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συστάσεις για την ασφάλειά τους.
Nicky Dowling via Getty Images

Nτίνγκο επιτέθηκε σε ένα αγοράκι 10 ετών σε παραλία της Αυστραλίας και το έσυρε μέσα στο νερό, αλλά σώθηκε χάρη στην επέμβαση της αδελφής του.

Την περασμένη Παρασκευή (16/6) , ο μικρός περπατούσε κατά μήκος της παραλίας, στο νησί K’gari, όταν το ντίνγκο τον καταδίωξε και του επιτέθηκε.

Η αδελφή του, 12 ετών, είδε το περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της και επενέβη για να σώσει το μικρό αδελφάκι της.

Το αγοράκι είχε πληγές στον ώμο και τα χέρια και διάφορες γρατζουνιές. Έλαβε τις πρώτες βοήθειες από την οικογένειά του.

«Η οικογένεια περιέθαλψε το αγόρι. Αυτό τραύματα στον ώμο και τα χέρια του, γρατζουνιές και μώλωπες στην κλείδα και το χέρι του», δήλωσε η δασοφύλακας Ντανιέλα Μανσφιλντ την Πέμπτη.

Δασοφύλακες εντόπισαν το ζώο και το εκδίωξαν, ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες καθώς έχουν καταγραφεί διάφορα τέτοια περιστατικά το τελευταίο διάστημα.

Η παραλία είναι δημοφιλής προορισμός για κατασκηνωτές και οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συστάσεις για την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το ντίνγκο ήταν συνηθισμένο στη συναναστροφή με ανθρώπους και δεν φάνηκε να δείχνει καμία είδους επιφυλακτικότητα. Οι δασοφύλακες κρίνουν πως κάποιος έχει ταΐσει το συγκεκριμένο ζώο -αλλά και άλλα του είδους- με αποτέλεσμα να μην φοβούνται καθόλου.

«Αυτά τα ζώα είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη και έχουν δαγκώσει παιδιά και ενήλικες και μερικά είναι θρασύτατα, δεν φεύγουν όταν τους φωνάζουν ή όταν κάποιος τους απειλεί με κάποιο αντικείμενο» σημείωσε ο ίδιος.

Ένα ντίνγκο υποβλήθηκε σε ευθανασία νωρίτερα αυτόν το μήνα, μετά από μήνες επιθέσεων στο νησί, μεταξύ των οποίων το δάγκωμα ενός 7χρονου αγοριού και μιας 42χρονης γυναίκας.

*Είδος άγριου σκύλου που ζει στην Αυστραλία, όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, έφτασε πριν 5.000-8.000 χρόνια από τη νοτιοανατολική Ασία

Δημοφιλή