Αυστραλία: Γυναίκα χαμένη για 5 μέρες στο δάσος επιβίωσε πίνοντας κρασί

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε αφού την εντόπισε η υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης, ήταν νερό και ένα τσιγάρο.
.
.
9news Melbourne

Μια 48χρονη επέζησε πέντε ολόκληρες μέρες χαμένη σε ένα δάσος στην Αυστραλία, τρώγοντας γλυκά και δίχως να πιει τίποτα άλλο, πέρα από ένα μπουκάλι κρασί.

Η Λίλιαν Ιπ ξεκίνησε για την καθιερωμένη κυριακάτικη επίσκεψη της στη μητέρα της, περνώντας μέσα από μια θαμνώδη περιοχή που οδηγεί στην πολιτεία Βικτόρια.

Όμως κάποια στιγμή, βρέθηκε ξαφνικά σε αδιέξοδο, αφού πήρε λάθος μια στροφή, με αποτέλεσμα το όχημά της να κολλήσει στη λάσπη.

Στο αυτοκίνητο της η Ιπ - που κατά τ′ άλλα αποφεύγει το αλκοόλ - είχε μονάχα ένα μπουκάλι κρασί, το οποίο υπολόγιζε να κάνει για δώρο στη μητέρα της.

Κι όμως, μετά από πέντε νύχτες που παρέμεινε χαμένη στο δάσος, την Παρασκευή 5 Μαΐου, την ανακάλυψαν επιτέλους οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, που πετούσαν ακριβώς πάνω από το σημείο, στα πλαίσια της έρευνας.

«Όταν τους είδα, το μοναδικό πράγμα που λαχταρούσα ήταν νερό και ένα τσιγάρο. Δόξα τω Θεώ η αστυνομικός είχε τσιγάρα. Μέχρι να με βρουν, ήμουν πεπεισμένη ότι θα πεθάνω εκεί. Ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω», δήλωσε η Ιπ, η οποία κάποια στιγμή που έχασε τις ελπίδες της να τη βρουν ζωντανή, έγραψε μέχρι και ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στην οικογένειά της.

Η γυναίκα εντοπίστηκε περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη πόλη. Όμως, λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορούσε να περπατήσει παρά ελάχιστα. Έτσι έμεινε κοντά στο αυτοκίνητό της, μέσα στο οποίο είχε μόνο μερικά σνακ και γλυκά, αλλά νερό ούτε για δείγμα. Το μόνο υγρό που είχε μαζί της ήταν ένα μπουκάλι κρασί.

Ευτυχώς για την ίδια, έδρασε βάσει της κοινής λογικής. Αντί να αρχίσει να περιπλανιέται στις θαμνώδεις περιοχές, παρέμεινε κοντά στο όχημά της, γεγονός που διευκόλυνε τον εντοπισμό της από την αστυνομία.

Η 48χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει θεραπεία για την αφυδάτωση, αλλά επέστρεψε στο σπίτι της στη Μελβούρνη την ίδια κιόλας μέρα.

(με πληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή