Λιούις Χάμιλτον: Τα επαγγέλματα στα οποία απέτυχε προτού γίνει πρωταθλητής της Formula 1

Ευτυχώς για τον ίδιον και τους θαμώνες δεν έγινε μπάρμαν.
NurPhoto via Getty Images

Ο επί επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λούις Χάμιλτον, είναι ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς της γενιάς του. Ωστόσο, υπήρξε μια εποχή που η ζωή του δεν ήταν τόσο λαμπερή όσο είναi σήμερα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Χάμιλτον αναφέρθηκε σε μερικά από τα επαγγέλματα στα οποία επιδιδόταν -κατά τα λεγόμενά του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία- προτού γίνει αυτό που είναι σήμερα: Από το πλύσιμο αυτοκινήτων και την πώληση αθλητικών παπουτσιών, μέχρι το σέρβις σε μπαρ.

Ο 38χρονος παραδέχεται ότι μέσα από την σκληρή προσπάθεια να βρει την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τους στόχους του, πήρε πολύ σπουδαία μαθήματα ζωής. Ωστόσο, όπως εξομολογείται ο ίδιος «δοκίμασα ένα σωρό διαφορετικά πράγματα, αλλά όταν ήμουν στη δουλειά, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα κερδίσω τον επόμενο αγώνα».

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι χαζεύουν τα προφίλ των ”πετυχημένων” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δύσκολα καταλαβαίνουν πόση προσπάθεια χρειάζεται προκειμένου να καταφέρει κανείς να ξεχωρίσει. Στον αθλητισμό ο ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς. Πρέπει να έχεις τη νοοτροπία του νικητή και πίστη στον εαυτό σου», προσθέτει ο Χάμιλτον.

Στο παρελθόν ο Χάμιλτον έχει αναφερθεί και στα μαθητικά του χρόνια, εκφράζοντας τα παράπονά του από το εκπαιδευτικό σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας, αφού κάποτε τον έδιωξαν από το σχολείο, για κάτι που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είχε κάνει.

Βάσει έρευνας που είχε επικαλεστεί τότε ο Χάμιλτον, οι έγχρωμοι μαθητές είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να αποβληθούν οριστικά από τα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, σε σύγκριση με τους λευκούς Βρετανούς μαθητές. Έκτοτε ο πρωταθλητής της Formula 1 διοχέτευσε την οργή από τις δικές του αποτυχίες σε μια προσπάθεια για το κοινό καλό, ιδρύοντας το Mission 44: Ένα ίδρυμα που ενδυναμώνει τους υποεκπροσωπούμενους νέους στη Μεγάλη Βρετανία.

Ακόμα κι αν δεν είναι πάντοτε ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του, ο Χάμιλτον απολαμβάνει τη συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις, ιδίως όταν μαζί με όλα αυτά εκπληρώνονται και φιλανθρωπικοί σκοποί. Ο οδηγός είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο, αλλά και για τους αγώνες που δίνει για το περιβάλλον και την ισότητα στον αθλητισμό.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή