Αυστραλία: Γυναίκα επέζησε στην έρημο για 12 μέρες πίνοντας νερό από μια τρύπα

Και τρώγοντας μπισκότα.
Ratnakorn Piyasirisorost via Getty Images

Μια γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει μετά από δώδεκα ολόκληρες μέρες στην έρημο της Αυστραλίας καταναλώνοντας μπισκότα και πίνοντας νερό από μια τρύπα ποτίσματος.

Η Τάμρα ΜακΜπεθ Ρίλει ήταν μαζί με δύο άλλους ανθρώπους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε ένα ποτάμι.

Η ομάδα στη συνέχεια χωρίστηκε προκειμένου να βρει βοήθεια. Η γυναίκα επέστρεψε κοντά στο ΙΧ αλλά οι φίλοι της δεν γύρισαν.

Η αστυνομία που την εντόπισε δήλωσε πως είναι «σοβαρά αφυδατωμένη» αφού έχει πιει πάρα πολύ λίγο νερό για περίπου δύο εβδομάδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο που διακομίστηκε, η 52χρονη γυναίκα είπε πως η ομάδα παρέμεινε στο αυτοκίνητο για τρεις ημέρες ελπίζοντας πως κάποιος θα τους εντοπίσει. Μάταια όμως.

«Προσπαθήσαμε πολλές φορές να βγούμε έξω, αλλά δεν μπορούσαμε, ο ποταμός ήταν μεγάλος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα νερά ήταν ζεστά και για κάποιες ώρες μπορούσαμε να βγούμε έξω. Τις νύχτες κοιμόμασταν στο αυτοκίνητο», δήλωσε.

Εξάντλησαν όλες τις προμήθειες του νερού, καθώς και μερικές παγωμένες βότκες. Έφαγαν μπισκότα, ζυμαρικά και μερικά κομμάτια μοσχαριού που είχαν μαζί τους.

Τελικά βρήκαν μια τρύπα για πότισμα και κατάφεραν να αντλήσουν νερό για να πιουν.

«Ήταν αρκετά βρώμικο, σίγουρα όχι πόσιμο αλλά θα με κρατούσε ζωντανή», είπε επίσης η γυναίκα.

Η Τάμρα αποφάσισε να παραμείνει στην περιοχή όταν οι σύντροφοί της έφυγαν γιατί φοβήθηκε πως το σκυλάκι που είχε μαζί της δεν θα επιβίωνε αν έκαναν απόσταση.

Οι αστυνομικές Αρχές διενεργούν έρευνες για να βρουν τους άλλους δύο ανθρώπους ενώ στην περιοχή έστειλαν και ελικόπτερο.

Τελικά εντόπισαν την γυναίκα περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το αυτοκίνητο αφότου ένας άνθρωπος είπε πως είδε σημάδια από λάστιχα αυτοκινήτου προς την έρημο.

Δεν έχει γίνει σαφές αν το σκυλάκι είναι καλά και βρέθηκε μαζί της.

(Με πληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή