ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2019 07:11 EET

Βρετανία: «Γύρνα πίσω στη χώρα σου». Η απίστευτη επίθεση εναντίον γυναίκας για μια τουαλέτα

Χρησιμοποίησε την τουαλέτα που προορίζονταν για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια γυναίκα όμως αντέδρασε έντονα.

View this post on Instagram

Don’t get tide down...seek to sea more 🏝

A post shared by Arya Sunil (@arya.sunil27) on

Kρατώντας το βρετανικό της διαβατήριο στο χέρι, η Άρια Σάνιλ, πριν από μερικές μέρες υπέστη μια ρατσιστική επίθεση από μια ηλικιωμένη γυναίκα εντός του αεροδρομίου στη Βρετανία. Η αφορμή για αυτήν ήταν πως η νεαρή κοπέλα χρησιμοποίησε την τουαλέτα που προορίζονταν για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η ίδια περιγράφει: «Η ηλικιωμένη κυρία με πλησίασε έξαλλη λέγοντας μου: “Το ξέρω πως μάλλον δεν καταλαβαίνεις αγγλικά αλλά αυτή η τουαλέτα δεν είναι για σένα. Εάν δεν μπορείς να κατανοήσεις τους κανονισμούς, να επιστρέψεις στη χώρα σου”».

Η επίθεση όμως εναντίον της 21χρονης κοπέλας δεν ήταν μόνο σκληρή αλλά και αδικαιολόγητη αφού η ίδια πάσχει από την ασθένεια του Κρον και ως εκ τούτου έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί μια τουαλέτα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

H συγκεκριμένη νόσος είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον γαστρεντερικό σωλήνα.

View this post on Instagram

💋💋💋

A post shared by Arya Sunil (@arya.sunil27) on

Είναι άγνωστης αιτιολογίας και μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του γαστρεντερικού σωλήνα από το στόμα ως τον πρωκτό, προκαλώντας μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων.

Η πρώτη αντίδραση της Σάνιλ, όπως η ίδια εξηγεί, ήταν να βάλει τα κλάματα. Μιλώντας στη βρετανική έκδοση της HuffPost, λέει πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βάλει τις φωνές στη γυναίκα και γι′ αυτό επικεντρώθηκε στο να εξηγήσει τους λόγους που την έκαναν να επιλέξει τη συγκεκριμένη τουαλέτα.

«Της είπα πως μιλώ άπταιστα αγγλικά και πως πάσχω από τη νόσο του Κρον. Αλλά εκείνη ήταν τόσο νευριασμένη που δεν ήθελε καν να με ακούσει», συμπληρώνει.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Σάνιλ είχε υποβληθεί σε επέμβαση για το πρόβλημά της. «Η επίθεση έγινε ενώ πήγαινα για διακοπές στην Ελλάδα. Η μητέρα μου είχε πληρώσει γι′ αυτές ώστε να περάσω μερικές μέρες ξεκούραστη μετά το χειρουργείο», σχολιάζει.

View this post on Instagram

Twinning 🌻🌻

A post shared by Arya Sunil (@arya.sunil27) on

Η κοπέλα όμως δεν είναι η μόνη που έχει δεχτεί ανάλογη επίθεση στη Βρετανία επειδή χρησιμοποίησε μια τέτοια τουαλέτα. Όπως διαπιστώνει η HuffPost Uk μέσα από εκτενές ρεπορτάζ που πραγματοποιεί, και ο 21χρονος φοιτητής, Άμπερ Ντέιβις, κατηγορήθηκε από υπάλληλο μιας παμπ πως έκανε σεξ σε μια τουαλέτα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο Ντέιβις όμως πάσχει από ελκώδη κολίτιδα κάτι το οποίο σημαίνει πως πρέπει να επισκέπτεται την τουαλέτα περίπου 15 φορές την ημέρα.

Η Σάνιλ επισημαίνει πως τα άτομα με «αόρατες» αναπηρίες, όπως η ίδια και ο Ντέιβις, συχνά αντιμετωπίζουν επιθέσεις λόγω της άγνοιας του κόσμου. Εκείνη λέει πως πέφτει επίσης θύμα διπλών επιθέσεων λόγω της ασθένειας αλλά και της εθνικότητάς της.

«Συμβαίνει τόσο συχνά και κάθε φορά νιώθω το ίδιο μούδιασμα. Κάθε φορά νιώθεις το ίδιο άχρηστος, χάνεις την εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου», τονίζει.