Αυτό το τριγωνικό μωσαϊκό είναι το μικρότερο κομμάτι ιδιωτικής ιδιοκτησίας στη Νέα Υόρκη

Η ιστορία του Τριγώνου του Χες ξεκίνησε το 1910 όταν η πόλη της Νέας Υόρκης ήθελε να απαλλοτριώσει και να κατεδαφίσει 253 κτίρια.
via Associated Press

Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη από ασυνήθιστα οικόπεδα που έχουν απομείνει από διάφορα κατασκευαστικά έργα, αλλά κανένα δεν είναι τόσο μικρό και εμβληματικό όσο το Τρίγωνο του Χες, μια ιδιωτική ιδιοκτησία λίγο μεγαλύτερη από μια φέτα πίτσας.

Η ιστορία του Τριγώνου του Χες ξεκίνησε το 1910 όταν η πόλη της Νέας Υόρκης ήθελε να απαλλοτριώσει και να κατεδαφίσει 253 κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Βόρθις, μιας πενταώροφης πολυκατοικίας που ανήκε στον Ντέιβιντ Χες. Ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του αντέδρασαν την απόφαση, αλλά μέχρι το 1913, είχαν εξαντλήσει όλες τις νόμιμες επιλογές που είχαν ώστε να μην κατεδαφιστεί η περιουσίας τους. Ωστόσο, το 1928, ενώ έλεγχαν τα έγγραφα ιδιοκτησίας, οι κληρονόμοι του Χεςανακάλυψαν ότι η πόλη είχε παραμελήσει να καταλάβει ένα μικροσκοπικό κομμάτι του οικοπέδου 55 και κατέθεσαν γρήγορα μια ειδοποίηση κατοχής για αυτό. Έτσι δημιουργήθηκε το Τρίγωνο του Χες, το μικρότερο ακίνητο στη Νέα Υόρκη.

Με έκταση μόλις 0,0000797113 στρέμματα, το Τρίγωνο Χες είναι λίγο μεγαλύτερο από μια μεγάλη φέτα πίτσα. Σήμεα είναι ορατό με γυμνό μάτι, γιατί το διακοσμεί ένα το ασπρόμαυρο μωσαϊκό το οποίο γράφει «Ακίνητο του κτήματος Χες, το οποίο δεν έχει ποτέ αφιερωθεί για δημόσιους σκοπούς».

Το 1938, το Τρίγωνο του Χες πουλήθηκε στο παρακείμενο κατάστημα Village Cigars, για 1.000 δολάρια. Αυτό το ποσό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του οικοπέδου και τον πληθωρισμό, το μικροσκοπικό κομμάτι ιδιοκτησίας θα αξίζε περίπου 17.000 δολάρια σε σημερινά χρήματα. Αυτό το ποσό ισούται με 68.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο, που στην πραγματικότητα κάνει το Τρίγωνο του Χες όχι μόνο το μικρότερο, αλλά ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια ιδιωτικής ιδιοκτησίας στη Νέα Υόρκη.

Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι το Τρίγωνο του Χες εξακολουθεί να ανήκει στην Village Cigars, αλλά σύμφωνα με τη Wikipedia, πουλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Γασίβα, το οποίο με τη σειρά του το πούλησε στην 70 Christopher Realty Corporation, το 1995. Όλοι οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να διατηρήσουν ανέπαφο το εμβληματικό μωσαϊκό.

Δημοφιλή