ΔΙΕΘΝΕΣ
18/06/2020 21:11 EEST

To Facebook κατέβασε διαφημίσεις του Τραμπ για «παραβίαση της πολιτικής μας κατά του οργανωμένου μίσους»

Oι διαφημίσεις καταφέρονταν εναντίον αυτών που η καμπάνια Τραμπ περιγράφει ως «επικίνδυνους όχλους ακροαριστερών ομάδων».

ASSOCIATED PRESS

Το Facebook ανέφερε την Πέμπτη ότι ανέλαβε δράση κατά διαφημίσεων από την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ, για παραβίαση των πολιτικών του όσον αφορά στο μίσος.

Σύμφωνα με το CNN,οι διαφημίσεις, οι οποίες καταφέρονταν εναντίον αυτών που η καμπάνια Τραμπ περιγράφει ως «επικίνδυνους όχλους ακροαριστερών ομάδων» περιελάμβαναν ένα ανάποδο τρίγωνο.

Η Anti-Defamation League ανέφερε την Πέμπτη πως το τρίγωνο «είναι πρακτικά ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό καθεστώς για να υποδεικνύει πολιτικούς κρατουμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

«Απομακρύναμε αυτές τις αναρτήσεις και διαφημίσεις για παραβίαση της πολιτικής μας κατά του οργανωμένου μίσους. Η πολιτική μας απαγορεύει τη χρήση ενός απαγορευμένου συμβόλου μισαλλόδοξης οργάνωσης για την ταυτοποίηση πολιτικών κρατουμένων χωρίς πλαίσιο που να καταδικάζει ή να συζητά το σύμβολο» είπε στο CNN Business ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος του Facebook.

Οι διαφημίσεις στόχευαν το κίνημα Antifa, ζητώντας από υποστηρικτές του Τραμπ να υποστηρίξουν τις εκκλήσεις του προέδρου για χαρακτηρισμό του ως τρομοκρατικής οργάνωσης.

Απαντώντας σε επικρίσεις πάνω στη διαφήμιση, η καμπάνια Τραμπ υποστήριξε πως το κόκκινο τρίγωνο ήταν ένα σύμβολο που χρησιμοποιούσε ευρέως το Antifa.