Αλάσκα: Αυστραλιανός Ποιμενικός επέστρεψε σπίτι του έπειτα από ταξίδι 241 χλμ. στον θαλάσσιο πάγο

Το πώς ο ενός έτους σκύλος διέσχισε τον θαλάσσιο πάγο και βρέθηκε από την Σαβοόνγκα στο Γουέιλς, πιθανότατα θα μείνει για πάντα ένα μυστήριο.
.
.
Facebook

Ένας Αυστραλιανός Ποιμενικός, ενός ετών, έκανε ένα επικό ταξίδι 241 χιλιομέτρων, στην παγωμένη Βερίγγειο θάλασσα, προτού επιστρέψει τελικά στο σπίτι του στην Αλάσκα, έπειτα από απουσία εβδομάδων.

Η Μάντι Ιγουόριγκαν- η μητέρα του σκύλου- και η οικογένειά της, που ζουν στην πόλη Γκάμπελ, επισκέπτονταν την Σαβοόνγκα, επίσης στο νησί Σεντ Λόρενς της Αλάσκας, όταν χάθηκε ο Νανούκ, τον προηγούμενο μήνα. Ο Αυστραλιανός ποιμενικός εξαφανίστηκε μαζί με τον άλλο σκύλο της οικογένειας, τον Στάρλιγκτ.

Παρότι έψαξαν παντού, δεν μπορούσαν να βρουν τα δύο κατοικίδιά τους. Ο Στάρλιγκτ εμφανίστηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, αλλά δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Νανούκ. Περίπου έπειτα από ένα μήνα, κάτοικοι του Γουέιλς- πόλη που βρίσκεται 241 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαβοόνγκα, στη δυτική ακτή της Αλάσκας- άρχισαν να ανεβάζουν στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης τις φωτογραφίες ενός σκύλου.

Όταν η Ιγουόριγκαν τις είδε, συνειδητοποίησε αμέσως πως επρόκειτο για το δικό τους κατοικίδιο. Το πώς ο ενός έτους σκύλος διέσχισε τον θαλάσσιο πάγο και βρέθηκε από την Σαβοόνγκα στο Γουέιλς, πιθανότατα θα μείνει για πάντα ένα μυστήριο.

«Δεν έχω ιδέα πώς κατέληξε στο Γουέιλς. Ίσως μετατοπίστηκε ο πάγος ενώ κυνηγούσε. Είμαι σχετικά σίγουρη ότι έφαγε απομεινάρια φώκιας ή έπιασε μία. Ίσως και πουλιά. Είναι έξυπνος», είπε η Ιγουόριγκαν.

Δημοφιλή