Αλέξης Γεωργούλης: Επώνυμη καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του το 2020

Νέες πληροφορίες για την πολύκροτη υπόθεση και έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Eurokinissi

Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020,σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης. Ο ίδιος, πάντως, κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία».

Το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση να αρθεί ή όχι ασυλία μπορεί να διαρκέσει από 2-3 μήνες, εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθεί.

Παπαδημούλης: Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας.

Επίσης ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι κατά την κρίση του επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του

Τέλος ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα στηρίζουν την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και αναμένουν την κρίση των βελγικών αρχών.

Εντονη πολιτική αντιπαράθεση

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την υπόθεση Γεωργούλη και άφησε αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήξερε και κάλυπτε τον Ευρωβουλευτή.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια δολοφονία χαρακτήρα και του Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο μαζί με τον Λιγνάδη και την κ. Γκραμπόβσκι και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρα της Λίνας Μενδώνη. Όπου η Λίνα Μενδώνη ήταν ξαφνικά απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη».

«Είναι απολύτως προφανές ότι ο Τσίπρας το ήξερε και τον κάλυπτε γιατί μια τέτοια έρευνα δεν μένει κρυφή τρία χρόνια. Θα πρέπει κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για την δολοφονία χαρακτήρων που πραγματοποίησε στην υπόθεση Λιγνιάδη και όχι μόνο. Θα πρέπει επιτέλους, να συμφωνήσουμε πως δεν μπορεί να φταίνε συνολικά τα κόμματα για μια συμπεριφορά ενός προσώπου» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, από την πλευρά του σημείωσε: «Υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό κάποιες φήμες απροσδιόριστες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης ερωτήθηκε αρμοδίως και είπε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε γιατί επειδή το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στον χώρο για τέτοιου είδους θέματα».

Ο κ. Κούλογλου ερωτήθηκε αν ο Αλέξης Γεωργούλης κλήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για το ίδιο περιστατικό ή για κάποιο άλλο και απάντησε: «Δεν υπήρχε καμία τέτοια ένδειξη ούτε γι’ αυτό ούτε για άλλο περιστατικό. Υπήρχαν κάποιες απροσδιόριστες φήμες ότι κάτι έχει συμβεί με παρενόχληση και λοιπά. Ερωτήθηκε ο κ. Γεωργούλης και είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα».

ΚΚΕ: Να διερευνηθεί η καταγγελία

«Αλλη μια υπόθεση κακοποίησης γυναικών που πρέπει να διερευνηθεί, άλλη μια αποκρουστική αντιπαράθεση, με στοιχεία κουτσομπολιού, που αφήνει στο απυρόβλητο το κρίσιμο ζήτημα, που είναι καταγγελίες να σέρνονται για χρόνια και τα θύματα να παραμένουν, εντελώς απροστάτευτα, ακόμη και για τη στοιχειώδη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με την υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του ευρωβουλευτή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή