Στην κορυφή του Billboard το 10ο άλμπουμ του Εμινεμ

Μπρους Σπρίνγκστιν, Μπίτλς, Ελβις Πρίσλει και Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, οι μοναδικοί έως τώρα που είχαν τουλάχιστον δέκα άλμπουμ στην Νο.1 θέση.
PA Media: Entertainment

Το νέο άλμπουμ του Eμινεμ, «Music to Be Murdered By», που κυκλοφόρησε χωρίς να έχει προηγηθεί καμμία ενημέρωση, στις 17 Ιανουαρίου, ανέβηκε στην πρώτη θέση του Billboard την Δευτέρα, καθιστώντας το το 10ο άλμπουμ, που κάνει ντεμπούτο στην πρώτη θέση.

Πρόκειται για μοναδικό ρεκόρ, καθώς είναι ο πρώτος ράπερ που καταφέρνει κάτι ανάλογο, καταρρίπτοντας, το προηγούμενο με εννέα πρωτιές, κάτι που είχε επιτύχει και ο Κάνιε Γουέστ, τον Οκτώβριο του 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Nielsen, που ασχολείται με τις πωλήσεις των δίσκων, το άλμπουμ, «Music to Be Murdered By», έφτασε τις 117.000, ενώ 218 εκατομμύρια ήταν τα live streaming. Τα νούμερα είναι χαμηλότερα από τον προηγούμεο δίσκο που κυκλοφόρησε το 2018, ο Εμινεμ, με τίτλο «Kamikaze», που είχε 252.000 πωλήσεις και 226 εκατομμύρια live streaming.

Σύμφωνα με το Billboard, η πρωτιά αυτή του Εμινεμ, τον βάζει στην ίδια παρέα, με τους Μπρους Σπρίνγκστιν, Μπίτλς, Ελβις Πρίσλει και Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, τους μοναδικούς έως τώρα που είχαν τουλάχιστον δέκα άλμπουμ στην Νο.1 θέση.

Φάινεται όμως πως υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο που κάνει το νέο δίσκο του Εμινεμ, ξεχωριστό.

Οπως αναφέρει το Genius, ο ιστότοπος με την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο στίχων και ιστορίας μουσικής, ο τρίτος στίχος του Εμινεμ στο έβδομο τραγούδι, με τον τίτλο,«Godzilla», έχει τόσο γρήγορο ρυθμό, που μπορεί τώρα να φέρει τον τίτλο του γρηγορότερου ραπ τραγουδιού που έχει γραφτεί ποτέ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αμερικανός ράπερ θα μπορούσε να σπάσει το δικό του ρεκόρ.

Τον προηγούμενο τίτλο είχε το κομμάτι του 2013 «Rap God», το οποίο περιείχε 157 συλλαβές σε 16,3 δευτερόλεπτα και ισοδυναμεί με 9,6 συλλαβές ανά δευτερόλεπτο.

Ο στίχος του «Godzilla» ξεπέρασε επίσης τη συνεργασία του το 2018 με τη Νίκι Μινάζ στο «Majesty», το οποίο περιείχε 123 συλλαβές (ή 85 λέξεις) σε 12 δευτερόλεπτα, με μέσο όρο περίπου 7,08 λέξεις ανά δευτερόλεπτο.

Δημοφιλή