Αλβανία: Διευθύντρια στην Υπηρεσία Πληροφοριών συνελήφθη με 58 κιλά κάνναβης

Η 28χρονη Ερίσα Φέρο, διευθύντρια πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας, συνελήφθη αφού βρέθηκαν 58 κιλά ναρκωτικών στο αυτοκίνητό της.
H Ερίσα Φέρο
H Ερίσα Φέρο
twitter/politiko

Η 28χρονη Ερίσα Φέρο, διευθύντρια πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (AKSHΙ) της Αλβανίας, συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα αφού βρέθηκαν 58 κιλά ναρκωτικών στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκίνητου της, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Κρούγια και είχαν ως προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία. Η Φέρο οδηγούσε το αυτοκίνητο ενώ τα άλλα δύο άτομα είχαν ως ρόλο να παρακολουθούν το δρόμο κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών, προκειμένου να αποφεύγονται οι αστυνομικοί έλεγχοι.

«Από αστυνομικό έλεγχο προκύπτει πως η πολίτης Ε.Φ και οι Μ.Κ και Λ. Μπ εκτελούσαν μεταφορά ναρκωτικών ουσίων από τα Τίρανα με κατεύθυνση την ορεινή περιοχή Qafë Thanë στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε την Πέμπτη η αλβανική αστυνομία.

Η αστυνομία πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων δύο ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η Ερίσα Φερό είχε εμπλακεί και σε σκάνδαλο εκλογών

Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, η Έρισα Φερό είχε καταγγελθεί για παρανομία στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) μαζί με 21 ακόμα επιτρόπους. Η Φερό ήταν μέλος μιας επιτροπής καταμέτρησης ψήφων σε εκλογική περιφέρεια. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών παραποιήθηκαν στην Επιτροπή στην οποία συμμετείχε η ίδια, με την αρμόδια επιτροπή να υποβάλει μήνυση στην εισαγγελία των Τιράνων κατά 21 επιτρόπων, συμπεριλαμβανομένης της Φερό.

Η νεαρή έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη χειραγώγηση των εκλογών της 25ης Απριλίου 2021, καθώς και για αφαίρεση ή προσθήκη ψήφων υπέρ των υποψηφίων διαφορετικών κομμάτων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα