Αμετανόητη η δήθεν κληρονόμος της Νέας Υόρκης: «Θα τα έκανα ξανά όλα από την αρχή»

Επιζητούσε δόξα και όχι χρήμα, σύμφωνα με την κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Ένα «κορίτσι», το οποίο βρήκε το δρόμο του στους κύκλους των πλουσίων της Νέας Υόρκης , συστήνοντας τον εαυτό της ως Γερμανίδα κληρονόμος, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν λυπάται για τις πράξεις της.

Η Άννα Σοροκίν καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλάκιαση για απάτη εις βάρος τραπεζών, ξενοδοχείων και άλλων υπηρεσιών συνολικού ύψους 200.000 δολαρίων. Με αυτά τα χρήματα παρίστανε τον γόνο πλούσιας οικογένειας στο Μανχάταν.

Αφού καταδικάστηκε για πολλαπλές κλοπές κατά τη διάρκεια της πολυετούς διαμονής της στις ΗΠΑ, η 28χρονη ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο «για τα λάθη που έκανα».

Αλλά μιλώντας στους New York Times από τις φυλακές του νησιού Ρίκερς, η Σοροκίν δήλωσε ότι θα τα έκανε πιθανότατα ξανά.

«Το θέμα είναι, πως δεν λυπάμαι», είπε την Παρασκευή στο δικαστήριο, όταν ανακοινώθηκε η ποθνή φυλάκισής της. «Θα έλεγα ψέματα σε εσάςκαι στον εαυτό μου αν έλεγα ότι λυπάμαι για κάτι από όλα αυτά. Λυπάμαι μόνο για τον τρόπο που χειρίστηκα ορισμένα πράγματα».

Η Άννα υποστήριζε ότι γεννήθηκε στη Ρωσία και μεγάλωσε στο Εσβάιλερ της Γερμανίας πριν εγκαταλείψει το σπίτι της στην ηλικία των 18 ετών για να μετακομίσει στο Παρίσι και να εργαστεί σε περιοδικό μόδας.

Το 2013 ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για την εβδομάδα μόδας και αποφάσισε να μείνει. Χρησιμοποιώντας την ψεύτικη ταυτότητα της «Άννας Δέλβεϊ», Γερμανίδας κληρονόμου με περιουσία 67 εκατομμυρίων δολαρίων και αγάπη για τα ρούχα των Gucci και Yves Saint Laurent, άρχισε να «φουσκώνει» λογαριασμούς σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Το σχέδιό της ξεκίνησε όταν ήθελε να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό club ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για επιχειρηματίες και αρχιτέκτονες προσπαθώντας να πάρει ένα δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αίτησή της απορρίφθηκε, αλλά έπεισε μια τράπεζα να της δανείσει 100.000 δολάρια.

Ο Σοροκίν είπε ότι ποτέ δεν είπε στους πλούσιους φίλους της ότι είχε εκατομμύρια δολάρια, εκείνοι το υπέθεταν.

Υποστήριξε επίσης ότι σκόπευε να εξοφλήσει τους πιστωτές της. «Το κίνητρό μου δεν ήταν ποτέ τα χρήματα», ανέφερε στους Times . «Ήμουν πεινασμένη για δύναμη».

H Σοροκίν συνελήφθη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2017 επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει τη διαμονή σε δύο ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης και τον λογαριασμό ενός γεύματος στο πολυτελές Le Parker Meridien. Τέσσερις μήνες αργότερα ξεσκεπάστηκε η απάτη της.

Τώρα, οι Netflix και HBO σχεδιάζουν να προβάλλουν τη ζωή και το «έργο» της.

Η Σοροκίν ενδέχεται να απελαθεί στη Γερμανία μετά την αποφυλάκισή της, αλλά ελπίζει να μεταβεί στο Λονδίνο για μια... νέα ζωή.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα