Αν Χάθαγουεϊ: Ο Κρίστοφερ Νόλαν έσωσε την καριέρα μου

«Πολλοί δεν μου έδιναν ρόλους επειδή ανησυχούσαν για το πόσο τοξική είχε γίνει η ταυτότητά μου στο διαδίκτυο. Αλλά είχα έναν άγγελο...»
 (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
via Associated Press

Η Αν Χάθαγουεϊ δήλωσε σε συνέντευξή της στο Vanity Fair ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν λίγο-πολύ έσωσε την καριέρα της όταν η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον της πριν, αλλά και μετά την κατάκτηση του Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Οι Άθλιοι». Εκείνη την εποχή, η ηθοποιός λοιδορούνταν στο Διαδίκτυο και όταν γκούγκλαρε η ίδια το όνομα της μετά την κατάκτηση του Όσκαρ, ένα από τα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης ήταν το άρθρο των The New York Times με τίτλο «Μισούμε πραγματικά την Αν Χάθαγουεϊ;» (Απρίλιος 2013).

«Πολλοί δεν μου έδιναν ρόλους επειδή ανησυχούσαν για το πόσο τοξική είχε γίνει η ταυτότητά μου στο διαδίκτυο. Αλλά είχα έναν άγγελο, τον Κρίστοφερ Νόλαν, που δεν τον ένοιαζε γι′ αυτό και μου έδωσε έναν από τους πιο όμορφους ρόλους που έχω κάνει σε μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω παίξει», δήλωσε η Αν Χάθαγουεϊ.

Η ηθοποιός αναφέρεται στον ρόλο της επιστήμονα της NASA, Dr. Amelia Brand, στο διαστημικό έπος του Νόλαν «Interstellar» (2014) -είχε ήδη συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη στο «The Dark Knight Rises» (2012).

«Δεν ξέρω αν ήξερε τότε ότι με υποστήριζε, αλλά είχε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε η Χάθαγουεϊ για τον Νόλαν. «Η καριέρα μου δεν έχασε τη δυναμική της, όπως θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν δεν με είχε υποστηρίξει».

«Ο εξευτελισμός είναι από τα πιο σκληρά πράγματα που μπορεί να περάσει κανείς. Το κλειδί είναι να μην το αφήσεις να γυρίσει μέσα σου. Πρέπει να παραμείνεις τολμηρός», πρόσθεσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στη συνεργασία της με τον Νόλαν. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με την πρωταγωνίστρια του «Oppenheimer», Έμιλι Μπλαντ, πριν από έναν χρόνο, στο «Actors on Actors» του Variety, η Χάθαγουεϊ είχε πει ότι «αυτό που με εντυπωσιάζει με τον Κρις είναι ότι είναι αυθεντικός με την καλύτερη έννοια της λέξης».

Η Αν Χάθαγουεϊ πρωταγωνιστεί στη ρομαντική ταινία «The Idea of You», που κάνει πρεμιέρα στις 2 Μαΐου στο Amazon Prime Video.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή