ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/03/2021 13:07 EET | Updated 27/03/2021 13:08 EET

Ανακαινισμένο το Grand Hotel ανοίγει το καλοκαίρι του 2021 ως Domes of Corfu

Η Hotel Investment Partners επενδύει 14 εκατ. ευρώ και το εντάσσει στο δίκτυο Autograph Collection Hotels της Marriott International.

Domes of Corfu

Η Κέρκυρα, έχει ανακτήσει πολύ μεγάλο μέρος της δυναμικής των δεκαετιών 60 και 70 και πλέον αποτελεί προορισμό που έλκει επενδύσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πολύ σημαντικές αλλαγές σε υπάρχοντα ξενοδοχεία που έχουν μεταμορφωθεί, ενώ ετοιμάζονται και νέες, μεγάλες μονάδες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επένδυση των 14 εκατ. ευρώ της Hotel Investment Partners, του μεγαλύτερου ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων, η οποία μετονομάζει το Grand Hotel σε Domes of Corfu και κατόπιν συμφωνίας με την Marriott International το εντάασει στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο ανεξάρτητων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο της Autograph Collection Hotels.

Το ξενοδοχείο θα διαχειρίζεται ο ελληνικός όμιλος εταιρειών φιλοξενίας Ledra Hotels & Villas.

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου, περιλαμβάνει την ανάπλαση όλων των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων. Η ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στην παραλία της Γλυφάδας, θα διαθέτει 218 δωμάτια και θα αρχίσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2021. Το εμπνευσμένο θέρετρο θα συνδυάζει αρμονικά τον τοπικό πολιτισμό και την παράδοση με ένα χαλαρό, βενετσιάνικο και μποέμικο στιλ.

«Η εν λόγω συμφωνία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για δυναμική επανατοποθέτηση, επένδυση και μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου μας στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση, που δικαιωματικά κατέχει, ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», επισήμανε ο Alejandro Hernández-Puértolas, CEO και founding partner της HIP.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Γιώργος Σπανός, CEO της Domes Resorts, τονίζει ότι: «το Domes of Corfu είναι το πέμπτο παραθαλάσσιο ακίνητο της Domes Resorts που λειτουργεί υπό brand της Marriott, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική συνεργασία μας με την Marriott International. Σχεδιάζουμε την περαιτέρω επέκτασή μας και σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς και είμαι βέβαιος ότι η νέα εποχή θα μας βρει πιο δυνατούς μαζί».

Η HIP ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 63 ξενοδοχεία, με 18.728 δωμάτια με παρουσία στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Σήμερα, η HIP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη και διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους στην εξαγορά, ανακαίνιση και επανατοποθέτηση στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένων ξενοδοχείων.

H Ledra Hotels & Villa είναι ένας δυναμικός, ελληνικός όμιλος εταιρειών φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της Domes Resorts, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα. Από το 2015, η Domes Resorts έχει αναπτύξει στρατηγική συνεργασία με τη Marriott International. Στην Κρήτη, η Domes Resorts έχει την ιδιοκτησία και διαχείριση των: Domes of Elounda, Autograph Collection, Domes Noruz Chania, Autograph Collection; και Domes Zeen Chania, A Luxury Collection Resort, Crete. Στην Κέρκυρα, η Domes Resorts μισθώνει και διαχειρίζεται το Domes Miramare, A Luxury Collection Resort, Corfu.