Andrew Tate: Σεξ, ψέματα, βιντεοκάμερες και γυναίκες-σκλάβες για το OnlyFans

Πώς ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο kickboxing κι ένας εκ των πιο διάσημων ινφλουένσερ παγκοσμίως παγίδετε τα θύματά του.
Matt Cardy via Getty Images

Μια γυναίκα από τη Μολδαβία νόμιζε ότι ήταν αγάπη. Ο διάσημος στο διαδίκτυο Andrew Tate (Αντριου Τέιτ) της πρίσφερε μια νέα ζωή. Συζητούσαν ακόμη και για γάμο. Της ζητούσε μόνο ένα πράγμα: απόλυτη πίστη.

«Πρέπει να καταλάβεις ότι όταν γίνεις δική μου, θα είσαι δική μου για πάντα», της έγραψε πέρυσι στις 4 Φεβρουαρίου, σε ένα από τα δεκάδες μηνύματα στο WhatsApp, σύμφωνα με τους Ρουμάνους εισαγγελείς που τον κατηγορούν ότι διακίνησε και εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά πολλές γυναίκες.

Ο Tate, ένας ινφλουένσερ με εκατομμύρια διαδικτυακούς ακολούθους, προέτρεψε τη Μολδαβή γυναίκα να πάει μαζί του στη Ρουμανία. «Δεν θα συμβεί τίποτα κακό», την καθησύχασε στις 9 Φεβρουαρίου. «Αλλά πρέπει να είσαι στο πλευρό μου».

via Associated Press

Τον επόμενο μήνα, λένε οι Ρουμάνοι εισαγγελείς, βίασε τη γυναίκα δύο φορές στη χώρα, ενώ προσπαθούσε να τη στρατολογήσει σε οργάνωση εμπορίας ανθρώπων που επικεντρωνόταν στη δημιουργία πορνογραφίας για την διαδικτυακή πλατφόρμα OnlyFans, έναν ιστότοπο που επιτρέπει στους ανθρώπους να πουλούν ακατάλληλα βίντεο με τον εαυτό τους.

Οι εν λόγω ισχυρισμοί και τα μηνύματα περιλαμβάνονται σε ένα μέχρι πρότινος αδημοσίευτο δικαστικό έγγραφο, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου, που επικαλείται το Reuters και το οποίο αποτυπώνει την πλήρη λεπτομερή εικόνα της παράνομης οργάνωσης που φέρεται να διεύθυνε ο Tate, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής kickboxing, μαζί με τον αδελφό του, Τρίσταν.

Ο Βρετανοαμερικανός Andrew Tate, 36 ετών, ο οποίος εδρεύει κυρίως στη Ρουμανία από το 2017, και ο 34χρονος αδελφός του έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον τους.

via Associated Press

Τα αδέρφια χρησιμοποίησαν εξαπάτηση και εκφοβισμό για να φέρουν έξι γυναίκες υπό τον έλεγχό τους και να τις «μετατρέψουν σε σκλάβες», ανέφεραν οι εισαγγελείς στο επίμαχο έγγραφο.

Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι τα φερόμενα θύματα των αδελφών δεν υπέστησαν κακομεταχείριση, αλλά «ζούσαν από τους Tates». «Ηταν χαρούμενες και κανείς δεν τους ανάγκαζε να κάνουν αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε. Ο συνήγορος αναγνώρισε ότι ο Andrew Tate και η Μολδαβή έκαναν σεξ, αλλά είπε ότι ήταν συναινετικό και την κατηγόρησε ότι επινόησε τους ισχυρισμούς βιασμού.

Δύο από τις γυναίκες είπαν στον ρουμανικό τηλεοπτικό σταθμό Antena3 στις 11 Ιανουαρίου ότι δεν είναι θύματα και ότι οι Tates είναι αθώοι. Ο σταθμός έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τα μικρά ονόματα τους, Βεατρίκη και Ιασμίνα.

ΟnlyFans: Γνωρίζαμε για τον Tate

Οι κατηγιορίες που αντιμετωπίζει ο Tate έχουν φέρει στο προσκήνιο έναν αυτοαποκαλούμενο μισογύνη που έχει δημιουργήσει μια διαδικτυακή βάση θαυμαστών, ιδιαίτερα νεαρών ανδρών, προωθώντας μια εικόνα ενός πλούσιου, ματσό που οδηγεί γρήγορα αυτοκίνητα και βγαίνει ραντεβού με όμορφες γυναίκες.

via Associated Press

Το 2022, ήταν ο όγδοος άνθρωπος στον κόσμο με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Google. Ψηλότερα στην κατάταξη βρίσκονταν μόνο πρόσωπα όπως ο Τζόνι Ντεπ, ο Γουίλ Σμιθ, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την ανάλυση της Google.

Οι εισαγγελείς λένε ότι οι Tates ήλεγχαν τους λογαριασμούς και τα κέρδη των των θυμάτων τους στο OnlyFans, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες ορισμένων ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των γυναικών σε τέτοιες πλατφόρμες.

Το OnlyFans με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 150 εκατομμύρια χρήστες που πληρώνουν στους «δημιουργούς» μηνιαίες αμοιβές ποικίλων ποσών για το περιεχόμενό τους - μεγάλο μέρος του οποίου είναι πορνογραφικό.

Η εταιρεία, της οποίας το 1,5 εκατομμύριο δημιουργοί μπορούν να κερδίσουν από εκατοντάδες έως δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι είναι «η ασφαλέστερη πλατφόρμα ψηφιακών μέσων». Ιδρύθηκε το 2016 και αναπτύχθηκε ραγδαία κατά τη διάρκεια του lockdown COVID-19.

Η εκπρόσωπος Τύπου του OnlyFans, Σού Μπίμπι είπε στο Reuters ότι ο Andrew Tate «δεν είχε ποτέ» λογαριασμό δημιουργού ούτε έλαβε πληρωμές. Είπε ότι το OnlyFans τον παρακολουθούσε από τις αρχές του 2022 και έλαβε «προληπτικά μέτρα» για να τον σταματήσει να δημοσιεύει ή να δημιουργεί έσοδα από περιεχόμενο, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέτω λεπτομέρειες.

«Πώς κάνω τις γυναίκες να με αγαπήσουν»

Η εικόνα του Andrew Tate δημιουργήθηκε από μια σειρά αμφιλεγόμενων σχολίων. Συνέκρινε τις γυναίκες με τα σκυλιά και είπε ότι φέρουν κάποια ευθύνη για τον βιασμό. Οι δηλώσεις του αυτές τον έθεσαν εκτός Facebook, Instagram και άλλων κορυφαίων μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι.

Ο Tate είπε σε ένα podcast το 2021 ότι είχε ξεκινήσει μια επιχείρηση με διαδικτυακές κάμερες στη Βρετανία, με 75 γυναίκες να εργάζονται γι ’αυτόν και κερδίζουν 600.000 δολάρια το μήνα.

via Associated Press

Μέχρι τον περασμένο μήνα, ο ιστότοπός του πρόσφερε ένα μάθημα με αντίτιμο περισσότερα από 400 δολάρια που υποσχόταν να διδάξει «κάθε βήμα για να ″χτίσεις″ ένα κορίτσι που είναι υποτακτικό, πιστό και ερωτευμένο μαζί σου».

«ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. Να με ερωτεύονται οι γυναίκες», ανέφερε στην ιστοσελίδα του. Σε ένα βίντεο στο YouTube που απευθυνόταν σε άντρες που ήθελαν να βγάλουν χρήματα βάζοντας γυναίκες στο OnlyFans, ο Tate αποκάλεσε την πλατφόρμα «τη μεγαλύτερη κομπίνα στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η διαδικτυακή περσόνα του Tate ήταν ένας «εικονικός χαρακτήρας» που κατασκευάστηκε για να κερδίσει οπαδούς και να χρήματα, και δεν είχε «καμία σχέση με τον πραγματικό άνθρωπο».

Παγιδευμένα θύματα

Ο Tate γνώρισε για πρώτη φορά τη Μολδαβή στο Instagram τον Ιανουάριο του 2022 προτού συναντηθούν εκ του σύνεγγυς στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα και μέχρι τον Μάρτιο βρισκόταν στη Ρουμανία.

Οι τοπικές αρχές έβαλαν στο στόχαστρο τα αδέρφια στις 11 Απριλίου, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα από τα ακίνητά τους στο Βουκουρέστι με την υποψία ότι μια Αμερικανή κρατούταν εκεί παρά τη θέλησή της.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Αμερικανή - ένα άλλο από τα φερόμενα έξι θύματα - γνώρισε τον Tristan Tate διαδικτυακά τον Νοέμβριο του 2021 και στη συνέχεια από κοντά στο Μαϊάμι τον επόμενο μήνα. Ο τελευταίος φέρεται να την παρέσυρε στη Ρουμανία, εκφράζοντας «ψεύτικα συναισθήματα» για εκείνη και υποσχόμενος μια σοβαρή σχέση, πλήρωσε το αεροπορικό της εισιτήριο και της είπε ότι μπορούσε να τη βοηθήσει να κερδίσει «100.000 το μήνα» στο OnlyFans.

Ο Τριστάν Τέιτ την παρέλαβε στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου με μια Rolls-Royce στις 5 Απριλίου 2022 και την πήγε στο σπίτι του, το οποίο είχε δύο ένοπλους φρουρούς, ανέφερε το δικαστικό έγγραφο. Της είπε ότι δεν ήταν κρατούμενη αλλά οι φρουροί δεν την άφηναν να βγει έξω χωρίς την άδειά του. Της είπε ακόμη ότι θα ήταν επικίνδυνο να φύγει «γιατί είχε εχθρούς».

Σύμφωνα πάντα με τους εισαγγελείς, υπήρχαν κάμερες σε όλο το σπίτι, τις οποίες ο Tristan Tate παρακολουθούσε εξ αποστάσεως. Κάποια στιγμή έστειλε μήνυμα στην Αμερικανή, λέγοντάς της ότι μπορούσε να δει πού ήταν και τι έκανε.

via Associated Press

Οι Ρουμάνοι εισαγγελείς δήλωσαν στις 15 Ιανουαρίου ότι στο πλαίσιο της έρευνας τους για τους υπόπτους είχαν κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 4 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός στόλου πολυτελών αυτοκινήτων από την έπαυλη του Andrew Tate στα περίχωρα του Βουκουρεστίου.

Η προφυλάκιση των Tates, μαζί με δύο Ρουμάνες που κατηγορούνται ότι εργάζονταν για αυτούς, παρατάθηκε έως τις 27 Φεβρουαρίου. Η έφεσή τους κατά της προσωρινής κράτησης απορρίφθηκε από δικαστήριο την Τετάρτη. Ο δικαστής μπορεί να διατάξει την κράτησή τους για έως και 180 ημέρες, όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Οι δύο συγκατηγορούμενες φέρονται να ήλεγχαν τους λογαριασμούς των έξι θυμάτων στο OnlyFans και το TikTok για λογαριασμό των Tates, αρπάζοντας τα μισά έσοδα και επιβάλλοντας πρόστιμα σε γυναίκες επειδή καθυστερούσαν ή ρουθούνιζαν στην κάμερα, είπαν οι εισαγγελείς. Μάλιστα, απειλούσαν να χτυπήσουν τις γυναίκες αν δεν έκαναν «τη δουλειά τους».

Δημοφιλή