Ανεπιθύμητος ο Μπαζ Λάιτγιαρ: Χώρες της Μέσης Ανατολής απαγόρευσαν την προβολή του animation

Που κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Ιουνίου.
Twitter

Οι αρχές σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν την προβολή της νέας ταινίας των Disney και Pixar, «Lightyear», επειδή απεικονίζει ήρωες σε ομόφυλη σχέση και πιο συγκεκριμένα, δύο γυναίκες.

Το animation δεν πήρε άδεια προβολής από τα υπουργεία Νεολαίας και Πολιτισμού καθώς παραβίαζε το εθνικό πρότυπο περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης, αφού οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, απαγορεύονται και θεωρούνται ποινικό αδίκημα.

Ο Κρις Έβανς χαρίζει την φωνή του στον κεντρικό ήρωα «Buzz» με την Ούζο Αντούμπα σε αυτόν της «Αλίσα Χόθορν», η οποία και μοιράζεται στην ταινία ένα φιλί με την σύντροφο της.

Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισαν ότι οι ερωτικές σκηνές μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι ενάντια στη θρησκεία και την κουλτούρα των μουσουλμάνων ενώ τα παιδιά δεν θα πρέπει να εκτίθενται σε αυτού του είδους τις εικόνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Και στο παρελθόν ταινίες που περιέχουν σκηνές με ομόφυλες σχέσεις, χρήση ναρκωτικών ουσιών αλλά και βωμολοχίες έχουν απαγορευτεί σε μουσουλμανικές χώρες.

Το «Lightyear» κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Ιουνίου και βασίζεται στον χαρακτήρα, Buzz Lightyear από το δημοφιλές franchise του «Toy Story».