Αντζελα Μπάσετ: Η βασίλισσα του «Wakanda Forever» γράφει ιστορία στα Όσκαρ για τη Marvel

Κανένας ηθοποιός από τις 30 ταινίες του Marvel Cinematic Universe δεν είχε λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ ερμηνείας. Μέχρι τώρα.
Αντζελα Μπάσετ, 14 Ιανουαρίου 2023, Λος Άντζελες. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Αντζελα Μπάσετ, 14 Ιανουαρίου 2023, Λος Άντζελες. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
via Associated Press

Η ερμηνεία της στον ρόλο της βασίλισσας Ραμόντα στο «Black Panther: Wakanda Forever» της έχει ήδη χαρίσει Χρυσή Σφαίρα και Critics’ Choice Award, υποψηφιότητα στα SAG και στα BAFTA, τώρα και στα 95ά Βραβεία Όσκαρ.

Δεν είναι η πρώτη υποψηφιότητα Όσκαρ στην καριέρα της 64χρονης Άντζελα Μπάσετ -είχε προταθεί το 1994, για το ρόλο της Τίνα Τέρνερ στο «What’s Love Got to Do With It». Όμως, είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με το AP, που ηθοποιός των Marvel Studios προτείνεται για Όσκαρ για την ερμηνεία του σε ταινία που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά κόμικ. Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη γυναίκα, το πρώτο έγχρωμο πρόσωπο και πρώτος/η ηθοποιός της Marvel, που σημαίνει ότι με την υποψηφιότητα της γράφει ιστορία στο κινηματογραφικό σύμπαν των υπερηρώων.

Παρά την υποψηφιότητα της Μπάσετ, το Wakanda Forever δεν κατάφερε να αποσπάσει υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, όπως είχε συμβεί με το Black Panther το 2018 - η πρώτη ταινία με υπερήρωες που προτάθηκε ποτέ για το κορυφαίο βραβείο Όσκαρ.

Η Άντζελα Μπάσετ εισέρχεται πλέον στο κλειστό, μέχρι πρότινος αποκλειστικά λευκών, ανδρών ηθοποιών, κλαμπ, που έχουν κερδίσει υποψηφιότητες με ρόλους σε ταινίες που βασίζονται σε κόμικ και graphic novel, όπως ο Αλ Πατσίνο για το Dick Tracy (1990), ο Πολ Νιούμαν για τον Δρόμο της Απώλειας (2002), ο Γουίλιαμ Χαρτ για Το Τέλος της Βίας (2005), ο Χι Λέτζερ για το The Dark Knight (2008) και ο Χοακίν Φίνιξ για το Joker (2019).

Με πληροφορίες από Variety, AP

Δημοφιλή