Ο θρυλικός συνθέτης Τζον Γουίλιαμς απέσπασε την 53η υποψηφιότητα του στα Όσκαρ

Το μοναδικό ρεκόρ του βραβευμένου με 5 Όσκαρ και 25 Grammy, συνθέτη και μαέστρου, που παραμένει δραστήριος στα 91 του χρόνια.
(AP Photo/John Raoux)
(AP Photo/John Raoux)
via Associated Press

Ο συνθέτης Τζον Γουίλιαμς κατέρριψε το ίδιο του το ρεκόρ ως το εν ζωή πρόσωπο με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Όσκαρ, καθώς απέσπασε την 53η υποψηφιότητά του στα 95α Βραβεία Όσκαρ, για τη μουσική στην αυτοβιογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Fabelmans».

Ο βραβευμένος με 5 Όσκαρ, 25 Grammy και αμέτρητα άλλα βραβεία, Τζον Γουίλιαμς, που έχει υπογράψει τη μουσική σε μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες όλων των εποχών, από τη Λίστα του Σίντλερ και Τα σαγόνια του Καρχαρία μέχρι τον Χάρι Πότερ, αλλά και τον Βιολιστή στη Στέγη, συναγωνίζεται μόνο τον Γουόλτ Ντίσνεϊ ο οποίος κατέχει τα ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες (22) και τις περισσότερες προσωπικές υποψηφιότητες (59) στην ιστορία των Όσκαρ.

Ο Τζον Γουίλιαμς απέσπασε την πρώτη υποψηφιότητα του το 1968 για το «Valley of the Dolls» και την πρώτη από τις πέντε νίκες του το 1972 για τον «Βιολιστή στη Στέγη». Όσκαρ κέρδισε επίσης, για «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» το 1976, για το «Star Wars» το 1978, το «E.T.» το 1983 και τη «Λίστα του Σίντλερ» το 1994, ενώ έχει γράψει μουσική μεταξύ άλλων για το Jurassic Park, τη σειρά ταινιών Indiana Jones και τις τρεις πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, έγινε μάλιστα γνωστό ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του φίλου και συνεργάτη του σε 27 ταινίες, συνθέτη και μαέστρου, Τζον Γουίλιαμς.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter

Δημοφιλή