ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2020 13:41 EEST

Απατεώνισσα υποσχόταν δουλειά σε ηθοποιούς στις παραστάσεις γνωστών σκηνοθετών

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και έγγραφο – αίτηση, που σχετίζεται με τον τρόπο δράσης της.

Eurokinissi

Την κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον καλλιτεχνικό χώρο και κατ’ επέκταση την ανεργία στις τάξεις των ηθοποιών προσπάθησε να εκμεταλλευτεί γυναίκα που συνελήφθη για απάτη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η σύλληψή της έγινε την περασμένη Πέμπτη, 13 Αυγούστου, στην Αθήνα, με τη γυναίκα να αιφνιδιάζεται βλέποντας μπροστά της τους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για απάτη, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παροχή ψευδών στοιχείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η συλληφθείσα είχε δημοσιεύσει αγγελία στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας εξαπατούσε καλλιτέχνες, στους οποίους υποσχόταν ότι θα τους βρει δουλειά. Αναλυτικότερα, η γυναίκα έπειθε καλλιτέχνες να της καταβάλλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να επιλεγούν και εργαστούν σε δήθεν μελλοντικές θεατρικές παραστάσεις γνωστών σκηνοθετών – παραγωγών. Οι καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ. έγιναν αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα.

Η δράστιδα συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από γυναίκα καλλιτέχνιδα, που αναζητούσε εργασία, το προσημειωμένο ποσό των 70 ευρώ, ως δήθεν τέλος συμμετοχής σε σύλλογο διοργάνωσης παράστασης. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν από απόσταση το ραντεβού και επενέβησαν όταν η γυναίκα παρέλαβε τα χρήματα. 

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και έγγραφο – αίτηση, που σχετίζεται με τον τρόπο δράσης της.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.