Από 38.450 ευρώ το νέο Renault Austral

Προσφέρεται με προωθητική ενέργεια, 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.
RENAULT

Ένα εντελώς, σε σχέση με το Kadjar, μοντέλο, λανσάρισε και στην Ελλάδα η Renault.

Η εισαγωγική εταιρεία, παρουσιάζει το νέο Austral (Οστράλ στα ελληνικά), στη μικρομεσαία κατηγορία των SUV, εμπλουτισμένο με πολλά χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας.

Η σχεδίασή του είναι αρκετά μυώδης, εκλεπτυσμένη και κομψή. Εφοδιάζεται με πλούσια γκάμα υβριδικών κινητήρων με ισχύ έως 200 ίππους, με 32 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και μοναδικές, για την κατηγορία, τεχνολογίες, όπως το σύστημα τετραδιεύθυνσης, 4Control Advanced, που του χαρίζει κορυφαία ευελιξία στην πόλη και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τις 38.450 ευρώ, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται προωθητική εκπτωτική ενέργεια από 1800 – 2200 ευρώ, ανάλογα την έκδοση, ενώ καλύπτεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Στην καμπίνα, όλα αναπτύσσονται γύρω από τη μεγάλη οθόνη του συστήματος OpenR που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και την κάθετη οθόνη πολυμέσων 12 ιντσών. Διαθέτει επίσης και μία κεντρική κονσόλα ειδικής σχεδίασης, ένα πρακτικό υποβραχιόνιο και έναν πρακτικό αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα.

RENAULT

Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν χώρο για τα γόνατά τους που φτάνει τα 27,4 εκ. και είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ασύμμετρα αναδιπλούμενο (2/3–1/3) πίσω κάθισμα, που μπορεί επίσης να μετακινηθεί ξεχωριστά εμπρός-πίσω, σε μία διαδρομή 16 εκ., ενώ η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ –με ηλεκτρική hands free λειτουργία για την πίσω πόρτα- ανέρχεται σε έως 575 λίτρα όγκου.

Για πρώτη φορά σε μοντέλο Renault, το νέο Austral διατίθεται στην αποκλειστική έκδοση Esprit Alpine, με ακόμα πιο σπορ εμφάνιση.
Το Austral διατίθεται σε δύο εκδόσεις ανάρτησης: με ημι-άκαμπτο πίσω άξονα στα μοντέλα με κίνηση στους δύο τροχούς και με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, για τα μοντέλα με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL Advanced.

Το μοντέλο με την τετραδιεύθυνση επιτυγχάνει κύκλο στροφής 10,1 μέτρα. Η ευελιξία του All-New Austral σε αστικό περιβάλλον είναι εφάμιλλη ενός οχήματος πόλης και χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία του σε αυτό τον τομέα.

RENAULT

Οσον αφορά στους κινητήρες, προσφέρεται με μία ευρεία γκάμα πρωτοποριακών εξηλεκτρισμένων κινητήρων που καλύπτουν κάθε ανάγκη: τελευταίας γενιάς κινητήρες Full Hybrid E-TECH με ισχύ έως 200 hp και δύο βενζινοκινητήρες, ένας Mild Hybrid Advanced 48V με ισχύ 130hp και ένας με Mild Hybrid 12V με ισχύ 160hp.

Επιπλέον της τελευταίας γενιάς κινητήρων E-TECH, του νέου βενζινοκινητήρα, του βελτιστοποιημένου κιβωτίου ταχυτήτων και της αυξημένης χωρητικότητας μπαταρίας (από 240 έως και 400V), το νέο μοντέλο ενσωματώνει δύο ακόμα καινοτομίες. Το σύστημα κλιματισμού διαθέτει έναν πρωτοποριακό μηχανισμό ψύξης που του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί απρόσκοπτα, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών. Επιπρόσθετα, έχει αυξηθεί από 14 σε 15 και ο αριθμός των πιθανών πηγών ενέργειας.

Ο κάθε ένας από τους τρείς εξηλεκτρισμένους κινητήρες του μοντέλου, περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα. Στην έκδοση E-TECH Full Hybrid, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα τέσσερα διαφορετικά προγράμματα, μέσω ενός επιλογέα που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Εξάλλου, τα συστήματα MULTI-SENSE και 4CONTROL Advanced συμβάλλουν στην πλήρη εξατομίκευση της εμπειρίας οδήγησης του μοντέλου.

Η τεχνολογία MULTI-SENSE Advanced περιλαμβάνει τρία προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης: Eco, Comfort και Sport. Ένα τέταρτο πρόγραμμα (Perso) προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα ελεύθερης διαμόρφωσης σε κάθε ρύθμιση. Το προαιρετικό Extended Grip Pack περιλαμβάνει δύο επιπλέον προγράμματα: ‘Snow’ και ‘All roads’. Ο οδηγός μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει το πρόγραμμα οδήγησης, είτε χειροκίνητα, είτε μέσω φωνητικής εντολής στο Google Assistant. Το All-New Renault Austral διαθέτει επίσης μια ολοκαίνουργια λειτουργία πρόληψης που βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης, καθώς προτείνει αυτόματα τη μετάβαση σε λειτουργία Eco.

Καταλήγοντας, το μοντέλο διαθέτει 32 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρείς κατηγορίες: οδήγηση, στάθμευση και ασφάλεια.

Δημοφιλή