Από τις πασαρέλες στη σιωπή του δάσους: Το διαφορετικό σόου του οίκου Burberry

Και όσα είπε ο σχεδιαστής μόδας Ρικάρντο Τίσι για την περίοδο του lockdown.
Burberry Κολεξιόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021
instagram
Burberry Κολεξιόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Ένα δάσος έξω από το Λονδίνο επέλεξε ο οίκος Burberry για να παρουσιάσει την κολεξιόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

Χωρίς κοινό, η κολεξιόν «In Bloom», προϊόν συνεργασίας του βρετανικού οίκου μόδας με τη Γερμανίδα καλλιτέχνη Άνε Ίμχοφ, μεταδόθηκε μέσω της πλατφόρμας Twitch.

«Η κολεξιόν ακούει στο όνομα “In Bloom” επειδή σκεφτόμουν γύρω από την αναγέννηση, γύρω από τους δυναμικούς νέους, γύρω από τη φύση που συνεχώς αναδημιουργεί τον εαυτό της» εκμυστηρεύτηκε ο διευθυντής δημιουργικού, σχεδιαστής μόδας Ρικάρντο Τίσι.

Μετά από ένα «pre-show», τα μοντέλα σκορπίστηκαν σε μονοπάτια μέσα στο δάσος και κατέληξαν στο σκηνικό, μια κυκλική κατασκευή που φιλοξενούσε την περφόρμανς της στενής συνεργάτιδος της Ίμχοφ, μουσικού και καλλιτέχνη Ελάιζα Ντάγκλας. Λευκοντυμένοι χορευτές στέκονταν σε πλήρη ακινησία καθώς τα μοντέλα κινούνταν μέσα στο σκηνικό.

«Ο κύκλος είναι ιδιαίτερα συμβολικός -αναγέννηση, ανανέωση, ο κύκλος της ζωής» είπε ο Τίσι, αναφερόμενος στη σκηνοθεσία. «(Σκεφτόμουν) το βρετανικό καλοκαίρι· αγκαλιάζοντας τα στοιχεία με μια καμπαρντίνα στην παραλία, αναμειγνυόμενος με την άμμο και το νερό. Οραματίστηκα τους ανθρώπους αυτού του χώρου ως τον φαροφύλακα κι έναν έρωτα μεταξύ μιας γοργόνας κι ενός καρχαρία, με φόντο τη θάλασσα και, στη συνέχεια, να τα φέρνω στη στεριά».

Οι δημιουργίες για τη γυναίκα είχαν το χαρακτηριστικό της αντιδιαστολής, συνδυάζοντας απαλότερα στοιχεία (τούλι, σιφόν, απαστράπτουσες παγιέτες) με πιο σκληρά, όπως ντένιμ, καρό υποκάμισα, αδιάβροχες καμπαρντίνες και βαριά πουλόβερ.

Αντιθέτως, οι προτάσεις για τον άντρα είχαν το βλέμμα στραμμένο στον πολύχρονο σύνδεσμο του Burberry με το νερό και τον ωκεανό (ο ιδρυτής του οίκου, ο Τόμας Μπέρμπερι ήταν ο εφευρέτης της αδιάβροχης καμπαρντίνας που φορούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και οι εξερευνητές των Πόλων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα).

Το νερό «σήμερα, αντιπροσωπεύει την ελευθερία -μια απελευθέρωση, μια απόδραση, την έξαψη να εξερευνήσεις καινούργια και άγνωστα περιβάλλοντα. Μεγάλες εκτάσεις, μακρινούς ορίζοντες, απ′ όπου ανθίζει καινούργια ζωή» τόνισε ο Ρικάρντο Τίσι.

Μιλώντας στη Vogue, ο ταλαντούχος σχεδιαστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην περίοδο του lockdown, την οποία πέρασε μαζί με την 92χρονη μητέρα του στην Λίμνη Κόμο, μαγειρεύοντας και φροντίζοντας τον κήπο. «Είναι η πρώτη φορά σε 21 χρόνια που περάσαμε τρεις μήνες μαζί. Ήταν καταπληκτικό», δήλωσε ο 46χρονος σχεδιαστής.

TOLGA AKMEN via Getty Images

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Vogue