Η άλλη άποψη του στυλ: Μετέτρεψε το σπίτι του σε «ναό της μπύρας»

Χρειάστηκε δεκαέξι χρόνια για να ολοκληρωθεί το ντεκόρ. Ήπιε τις μπύρες και μετά στόλισε τα κουτιά.
|
Kearney & Associates Realty/ Facebook
Huffpost GR
Kearney & Associates Realty/ Facebook

Η παγκοσμίου φήμης αμερικάνικη μπύρα «Budweiser», έδωσε το όνομα «House of Budweiser» σε διαμέρισμα στην Φλόριντα λόγω της εσωτερικής διακόσμησης, καθώς τους τοίχους του σπιτιού καλύπτουν κουτιά μπύρας από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι.

Το 75 τ.μ. διαμέρισμα, στην πόλη Λέικ Γουέρθ, της κομητείας του Πλαμ Μπίτς στην Φλόριντα, βγήκε προς πώληση στις 19 Αυγούστου, με τιμή εκκίνησης τα 100.000 δολάρια (86.000 ευρώ) και την συμφωνία με τον καινούργιο ιδιοκτήτη να ολοκληρώνεται μετά από διαπραγματεύσεις στις 6 Σεπτεμβρίου, χωρίς ποτέ να γίνεται γνωστό το ακριβές αντίτιμο, καθώς η μεταβίβαση εκκρεμεί.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτή την ευφάνταστη ιδέα -να διαμορφώσει όλους τους χώρους πλην των δύο μπάνιων με κουτιά μπύρας «Budweiser»- ήταν ο Μάικλ Άμελοτ, βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο, σε ηλικία 69 ετών από καρκίνο.

Ο Μάικλ Άμελοτ, αγόρασε το διαμέρισμα των δύο δωματίων, το 1986 και ξεκίνησε να τοποθετεί τα κουτιά στους τοίχους το 1990. Δεκαέξι χρόνια μετά το δημιούργημα του είχε ολοκληρωθεί.

Kearney & Associates Realty/ Facebook
Huffpost GR
Kearney & Associates Realty/ Facebook

Ο Τζέσι Κέρνι, ο εργαζόμενος στο μεσιτικό γραφείο που ανέλαβε την πώληση, είπε πως στην αρχή πίστευε ότι το διαμέρισμα δύσκολα θα έβρισκε νέο ιδιοκτήτη, αλλά σύντομα διαπίστωσε πως το τηλέφωνο του χτυπούσε διαρκώς από ενδιαφερόμενους από κάθε μεριά του πλανήτη.

«Είχα τηλεφωνήματα από την Νέα Ζηλανδία, την Σουηδία και μάλιστα έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις της βρετανικής τηλεόρασης».

Όπως εξήγησε ο Τζέσι Κέρνι, κάθε κουτί έχει καταναλωθεί από τον ίδιο τον Μάικλ Άμελοτ, όσο ζούσε στο διαμέρισμα. Μάλιστα αν παρατηρήσει κανείς πιο προσεκτικά θα διαπιστώσει και την εξέλιξη του λογότυπου της ζυθοποιίας στο πέρασμα των χρόνων.

«Καθώς περνάμε από τον ένα χώρο στον άλλο βλέπουμε τις αλλαγές στο λογότυπο της Budweiser, όσο περνούν τα χρόνια ενώ και τα κουτιά να είναι διαφορετικά».

Παράλληλα, ο Τζέσι Κέρνι εξήγησε πως δεν υφίσταται θέμα μυρωδιάς καθώς όλα τα κουτιά έχουν πλυθεί από τον ίδιο τον Μάικλ Άμελοτ πριν την τοποθέτηση τους.

Η Τζένιφερ Λοβέρντ, που υπήρξε φίλη του Άμελοτ τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, ανέφερε πως ο Μάικλ είχε πάθος με την συγκεκριμένη μπύρα και αρνιόταν να πιεί οποιαδήποτε άλλη μάρκα.

«Κάποτε πήγα να φέρω μπύρες και αντί για Budweiser αγόρασα Bud Light. Με υποχρέωσε να τις επιστρέψω. Αρνήθηκε να με βάλει στο σπίτι».

Kearney & Associates Realty/ Facebook
Huffpost GR
Kearney & Associates Realty/ Facebook

H μητρική εταιρεία Anheuser-Busch, ενθουσιασμένη από το πάθος του Μάικλ Άμελοτ για την μπύρα της, προσφέρθηκε να γεμίσει το ψυγείο του νέου ιδιοκτήτη με Budweiser, με την προϋπόθεση να μην αλλάξουν το ντεκόρ.

«Εντυπωσιαστήκαμε από την αφοσίωση που είχε αυτός ο λάτρης της Budweiser και ελπίζουμε οι νέοι ιδιοκτήτες να εκτιμήσουν την διακόσμηση του διαμερίσματος», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν οι νέοι ιδιοκτήτες αποδεχτούν την πρόταση της Anheuser- Bush, αν και δεν έχει γίνει γνωστό για πόσο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει το ντεκόρ προκειμένου να έχει ισχύ η προσφορά.

Πηγή: Insider