Από τον Δράκουλα μέχρι τον Φρανκενστάιν: 7 κλασικές ταινίες τρόμου δωρεάν στο youtube

Και ποιά είναι η τρομακτική ταινία του είδους, σύμφωνα με έρευνα.
United Archives via Getty Images

Η NBCUniversal θα προσφέρει δωρεάν επτά κλασικές ταινίες τρόμου από τις 15 Ιανουαρίου, στο κανάλι της «Fear: The Home of Horror» στο YouTube.

Μεταξύ των αποκαταστημένων ταινιών που θα μεταφορτωθούν στο κανάλι είναι το φιλμ τρόμου «Δράκουλας» (1931) με τον Μπέλα Λουγκόζι το οποίο εφέτος γιορτάζει την 90η επέτειό του.

Η ταινία «Η Μούμια», με πρωταγωνιστή τον Μπόρις Καρλόφ, θα είναι επίσης διαθέσιμη για παρακολούθηση, όπως και τα φιλμ «Φρανκενστάιν» και «Η Νύφη του Φρανκενστάιν» του Τζέιμς Γουέιλ.

Η ταινία «Ο Αόρατος Άνθρωπος» με πρωταγωνιστή τον Κλοντ Ρέινς, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουέιλ, θα προστεθεί επίσης στη λίστα των δωρεάν διαθέσιμων ταινιών.

Στη μεγαλύτερη των 100 ετών ιστορία της, η Universal Pictures θεωρείται ο «οίκος» του κλασικού είδους ταινιών, εισάγοντας το κοινό σε ένα τεράστιο φάσμα ιδιόμορφων όντων, όπως βαμπίρ, μούμιες και λυκάνθρωπους.

Κάθε ταινία θα κάνει πρεμιέρα ξεχωριστά και θα είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση για επτά ημέρες στο κανάλι «Fear: The Home of Horror YouTube».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πρεμιέρας κάθε ταινίας, οι θαυμαστές θα έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν αυτές τις ταινίες στην ψηφιακή τους συλλογή σε μειωμένη τιμή.

Για την ιστορία: Μελέτη κατάρτισε τον περασμένο Οκτώβριο τη λίστα με τις πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών παρακολουθώντας τους καρδιακούς παλμούς των θεατών.

Το πρόγραμμα «Science of Scare» κατέγραψε τους καρδιακούς παλμούς 50 ατόμων, σε περισσότερες από 100 ώρες παρακολούθησης ταινιών του είδους προκειμένου να γίνει η λίστα με τις 35 πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το «Sinister» (2012) του Σκοτ Ντέρικσον με πρωταγωνιστή τον Ίθαν Χοκ, αναδείχτηκε πρώτο στη λίστα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, NME

Δημοφιλή