Από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Γιάσερ Αραφάτ: Οι σημαντικότερες συνεντεύξεις του Λάρι Κινγκ

Πενήντα χιλιάδες συνεντεύξεις στις έξι δεκαετίες επαγγελματικής πορείας...
Focus On Sport via Getty Images

«Αν κάνεις καλές ερωτήσεις και εκμαιεύσεις προσεκτικές απαντήσεις, μαθαίνεις περισσότερο για τον άνθρωπο (που έχεις απέναντί σου)...»

Στην διάρκεια της έξι δεκαετιών καριέρας του - κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε να διατηρεί επί 25 χρόνια την ίδια εκπομπή στο CNN - ο θρύλος της τηλεόρασης, Λάρι Κινγκ που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, βρέθηκε απέναντι από τους πιο διάσημους πολιτικούς ηγέτες, διασημότητες και αθλητές των καιρών μας.

Από τις σημαντικότερες στιγμές της επαγγελματικής ζωής του θρύλου της τηλεόρασης με τις 50.000 συνεντεύξεις, ήταν το debate μεταξύ του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Αλ Γκορ και του τεξανού δισεκατομμυριούχου, Ρος Πέροτ που έφτασε και ξεπέρασε τα 16,3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το 1995 εξάλλου ο ίδιος πήρε συνέντευξη ταυτοχρόνως από τον παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ, τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Γιτζάκ Ράμπιν και τον βασιλιά Χουσεϊν της Ιορδανίας.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ο Κινγκ πήρε συνεντεύξεις από περισσότερους από 700 ανθρώπους που σχετίζονταν με τα τραγικά γεγονότα - μεταξύ των οποίων πυροσβέστες, επιζώντες κ.α.

Κέρδισε βραβεία για τις συνεντεύξεις του στην φυλακή, μεταξύ των οποίων της Καρλα Φέι Τάκερ, της πρώτης γυναίκας που εκτελέστηκε το 1998 στο Τέξας από την εποχή του εμφυλίου και του αμφιλεγόμενου πυγμάχου, Μάικ Τάισον.

Ο Φρανκ Σινάτρα που σπάνια έδινε συνεντεύξεις, παραχώρησε την τελευταία του συνέντευξη στον Λάρι Κινγκ το 1988, ενώ ένας ακόμα θρύλος που έσπασε την σιωπή του στον Λάρι Κινγκ ήταν ο Μάρλον Μπράντο το 1994.

Δείτε μερικές από τις σημαντικές συνεντεύξεις του Λάρι Κινγκ:

Συνέντευξη με τον Φράνκ Σινάτρα (1988)

Συνέντευξη με τον Μπιλ Κλίντον (1994)

Συνέντευξη με τον Μάρλον Μπράντο (1994)

The Beatles (2007)

Lady Gaga (2010)

Συνέντευξη με τον Μάικ Τάισον στην φυλακή (2012)

ΠΗΓΗ: bbc.com, people

Πήγαινε στην αρχική σελίδα