Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του Σταν Λι

Ο θρυλικός δημιουργός των ηρώων της Marvel πέθανε σε ηλικία 95 ετών

Ο Σταν Λι, θρυλικός δημιουργός των ηρώων της Marvel και όχι μόνο, πέθανε στις 12 Νοεμβρίου, σε ηλικία 95 ετών.

Δύο εβδομάδες μετά, αποκαλύπτεται η αιτία θανάτου του δημοφιλούς Αμερικανού συγγραφέα κόμικ και εκδότη. Σύμφωνα με τον ιστότοπο TMZ, ο Λι πέθανε από καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια στο Ιατρικό Κέντρο Σένταρς-.Σινάι. Το πιστοποιητικό θανάτου του εκτός από την καρδιακή προσβολή αναφέρει ότι ο Λι υπέφερε από αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Το TMZ ήταν το πρώτο μέσο που δημοσίευσε την ιστορία: ένα ασθενοφόρο έτρεξε στο σπίτι του Λι στο Hollywood Hills νωρίτερα αυτό το μήνα και τον μετέφερε αμέσως στο Ιατρικό Κέντρο. Το πιστοποιητικό γράφει ότι η σορός του Λι αποτεφρώθηκε και οι στάχτες επιστράφηκαν στην κόρη του. Στο έγγραφο αναγράφεται και η απασχόληση του Λι ως συγγραφέας σε εκδοτικούς οίκους.

Δυο ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Λι χαμογελούσε και ήταν ευδιάθετος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον προστατευόμενό του και συγγραφέα κόμικ, Ρόι Τόμας. Εκτός από την πνευμόνία, ο Λι αντιμετώπιζε κι άλλες ασθένειες ανά τα χρόνια.

Ίδρυσε τη Marvel το 1961 με τους «Fantastic Four» και αργότερα τους: Spider-Man, The Incredible Hulk, Iron Man, X-Men, Black Panther και τους Avengers.

Πηγή: TMZ