Το σύμπαν της Μάρβελ αποτίει φόρο τιμής στον Σταν Λι

«Χάσαμε μια δημιουργική ιδιοφυία», τουίταρε ο Τζάκμα

Το σύμπαν της Μάρβελ είναι πλέον πιο «φτωχό».

Ο θρύλος των κόμικ βιβλίων Σταν Λι πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 95 ετών και λίγα λεπτά αργότερα, οι θαυμαστές αλλά και οι ηθοποιοί που υποδύθυκαν τους χαρακτήρες-δημιουργίες του της Μάρβελ στη μικρή και μεγάλη οθόνη, αναρτούν στο Διαδίκτυο συγκινητικά αφιερώματα.

Ο Λι ήταν ο «πατέρας» ηρώων όπως οι Spider-Man, Hulk, Thor, X-Men, Fantastic Four και Daredevil. «Το πάθος, το χάρισμα και η αγάπη του Σταν Λι για τους χαρακτήρες και τις ιστορίες που δημιούργησε, διαμόρφωσε τη Μάρβελ σε αυτό που είναι σήμερα», δήλωσε ο Νταν Μπάκλει, πρόεδρος της Marvel Entertainment. «Το πνεύμα του ζει μέσα στους ανθρώπους που έχει εμπνεύσει. Ο θρύλος του δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Το αφιέρωμα των ηθοποιών στο Instagram και το Τουίτερ:

Ράιαν Ρέινολντς-Γουέιντ Γουίλσον/Deadpool

View this post on Instagram

Thanks for everything, Stan.

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on

«Ευχαριστώ για όλα, Σταν», έγραψε ο Ρέινολντς στο Instagram.

Κρις Έβανς-Στιβ Ροτζερς/Captain America στο «The Avengers»

«Δεν θα υπάρξει ξανά άλλος Σταν Λι. Για δεκαετίες μας προσέφερε περιπέτεια, απόδραση, άνεση, αυτοπεποίθηση, έμπνευση, δύναμη, φιλία και χαρά. Απέπνεε αγάπη και ευγένεια και θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι σε τόσες πολλές ζωές. Excelsior», έγραψε ο Κρις Έβανς.

Χιου Τζάκμαν- Γούλβεριν, «X-Men»

«Χάσαμε μια δημιουργική ιδιοφυία», τουίταρε ο Τζακμαν. «Είμαι υπερήφανος που υπήρξα ένα μικρό κομμάτι της κληρονομιάς του, που βοήθησα να φέρω έναν από τους χαρακτήρες του στη ζωή».

Χάλι Μπέρι-Στορμ, «X-Men»

«RIP Σταν Λι-ευχαριστώ που μοιράστηκες το εκπληκτικό όραμα μαζί μας. Είμαστε αιώνια ευγνώμωνες σε εσάς και δεν θα ήμασταν το ίδιο χωρίς αυτό. Είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου στον κόσμο σου και για πάντα θα θυμάμαι αυτή την ευκαιρία με αγάπη», έγραψε η Χάλι Μπέρι.

Ρεμπέκα Ρομέιν-Μιστίκ, «X-Men»

«Ήταν φίλος. Όταν φοβόμασταν, μας έδινε δύναμη. Όταν ήμασταν μόνοι, μας έδινε μια οικογένεια. Μπορεί να έφυγε, αλλά τα ”μαθήματά” του μένουν μέσα μας, σε εμάς τους μαθητές του. Οπουδήποτε και να πάμε, πρέπει να κουβαλάμε το όραμά του. Και αυτό είναι ένα όραμα ενός ενωμένου κόσμου. RIP Σταν Λι», τουίταρε η Ρεμπέκα Ρομέιν.

Τζέιμι Αλεξάντερ-Σιφ, «Θορ»

«RIP Σταν Λι. Ευχαριστώ για όλα. Excelsior»

Τζ. Όγκοστ Ρίτσαρντς-Μάικ Πίτερσον/Ντεθλοκ, «Agents of S.H.I.E.L.D»

«Θα δείτε πολλές τέτοιες αναρτήσεις σήμερα γιατί άγγιξε τόσες πολλές ζωές και ήταν φοβερά χαρισματικός. Σ’ευχαριστώ Σταν Λι που μου επέτρεψες να ονειρευτώ ως παιδί και μετά να πραγματοποιήσω το όνειρό μου ως ενήλικας», έγραψε ο Ρίτσαρντς.

Τζέιμς Γουαν-Σκηνοθέτης του «Aquaman»

«Ω Θεέ μου, είναι σπαραξικάρδιο. R.I.P σε έναν αληθινό πρωτοπόρο και θρύλο. Τα νεανικά μου χρόνια δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς αυτόν. Είμαι τόσο ευγνώμων που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και του είπα πόσο τον ευχαριστώ για τη δουλειά του».

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.