Αποστομωτική απάντηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ στον Τραμπ για τα περί «νεύρων»

Μια 16χρονη έβαλε τον Αμερικανό πρόεδρο στη θέση του.
|
ASSOCIATED PRESS

Μεγαλοπρεπής ήταν η απάντηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ στην επίθεση που της εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος την συμβούλευσε, μεταξύ άλλων, να «χαλαρώσει».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, την ειρωνεύτηκε μέσω Twitter για την «οργή» της για την κλιματική αλλαγή, προτρέποντάς την να πάει σινεμά με κάποιον φίλο της.

Η 16χρονη ακτιβίστρια από την Σουηδία του απάντησε. Και του απάντησε ακριβώς όπως έπρεπε: Αλλαξε το βιογραφικό της στο twitter, γράφοντας σε αυτό πως είναι μια «έφηβη που εργάζεται για να διαχειριστεί τον θυμό της και επί του παρόντος χαλαρώνει, βλέποντας ταινία με έναν φίλο».

Twitter/Greta Thunberg

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεαρή αλλάζει την περιγραφή στο λογαριασμό της στο Twitter, μετά από κριτική που δέχεται από κάποιον ηγέτη.

Την Τρίτη άλλαξε το βιογραφικό της, γράφοντας «pirralha» - την πορτογαλική λέξη για το «κω**παιδο» όπως την αποκάλεσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαίτ Μπολσονάρο, όταν εκείνη αναφέρθηκε στον αφανισμό των αυτόχθονων πληθυσμών του Αμαζονίου.

Τον Οκτώβριο άλλαξε το βιογραφικό της σε «καλή, αλλά κακώς ενημερωμένη έφηβη», όπως την χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα, ο πρόεδρος Τραμπ δημοσίευσε βίντεο με την πύρινη ομιλία της στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών και σχολίασε σαρκαστικά: «Φαίνεται σαν ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον».

Κι εκείνη τροποποίησε ανάλογα το βιογραφικό της, γράφοντας: «Ενα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον».

Πηγή: BBC