Αρχαίο ρωμαϊκό δαχτυλίδι πωλήθηκε σχεδόν 600% πάνω απ' την αναμενόμενη τιμή του σε δημοπρασία

Το δαχτυλίδι 2.000 ετών, είναι κατασκευασμένο από γρανάτη και απεικονίζει τον Οκταβιανό Αύγουστο, πρώτο αυτοκράτορα της Ρώμης.
TWITTER

Ένα δαχτυλίδι 2.000 ετών φτιαγμένο από γρανάτη από την αρχαία Ρώμη που πιστεύεται ότι κοσμείται μ′ ένα πορτρέτο του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα πωλήθηκε σχεδόν 600 φορές πάνω απ′ την αναμενόμενη τιμή του σε μια πρόσφατη δημοπρασία κοσμημάτων στην Αγγλία.

Το δαχτυλίδι, το οποίο διαθέτει μία “βαθυτυπία”, ένα σκάλισμα σε ένα πετράδι ή κομμάτι μετάλλου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σφράγιση επίσημων εγγράφων - του Καίσαρα Αυγούστου, αρχικά εκτιμήθηκε ότι θα πουληθεί για περίπου μεταξύ 170 € και 227 €, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SWNS.

Ωστόσο, μετά από έναν «κατακλυσμό προσφορών», το δαχτυλίδι πωλήθηκε για 117.000 £ — περίπου 132.740 ευρώ.

Το δαχτυλίδι πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών “Fellows Auctioneers”, που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. «Πωλήθηκε μαζί με μια ομάδα άλλων κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων άλλων βαθυτυπιών», ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο SWNS.

Το δαχτυλίδι «πιστεύεται ότι αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ”Μεγάλης Περιοδείας” στην Ιταλία τον 19ο αιώνα», αναφέρει το SWNS.

Αυτές οι ”Μεγάλες Περιοδείες” ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς δραστηριότητες μεταξύ των κοινωνικών ελίτ της εποχής.

Ο Αύγουστος Καίσαρας, πρώτος αυτοκράτορας της Ρώμης, ανηψιός και κληρονόμος του Ιούλιου Καίσαρα, κυβέρνησε από το 27 π.Χ. έως το 14 μ.Χ.

Η Nίκολα Γουίτακερ, διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Fellows Auctioneers, δήλωσε «ενθουσιασμένη» από την τιμή πώλησης του δαχτυλιδιού.

«Όχι μόνο πετύχαμε μια εκπληκτική τιμή για τον πωλητή μας, αλλά είχαμε την ευκαιρία να χειριστούμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι στην ιστορία του κοσμήματος», είπε στο SWNS.

«Είναι σπάνιο να δεις ένα τόσο περίπλοκα σκαλισμένο κομμάτι διατηρημένο σε τόσο άριστη κατάσταση», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ήταν προνόμιο να προσφέρουμε το δαχτυλίδι προς πώληση στη δημοπρασία μας».

Η ταυτότητα του πωλητή δεν έγινε γνωστή, είπε το SNWS.

Δεν δημοσιεύθηκαν επίσης «περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς απέκτησε το δαχτυλίδι».

Πηγή: foxnews

Δημοφιλή