ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/12/2020 08:49 EET

Αρχίζει η διαδικασία καταγραφής των υγειονομικών που θα εμβολιστούν πρώτοι για την Covid-19

Σε επικοινωνία το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με διοικητές νοσοκομείων, εκπροσώπους υγειονομικών περιφερειών κ.α.

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Αρχίζει σήμερα η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν και θα μπουν άμεσα στις σχετικές λίστες που ετοιμάζονται και αφορούν την πρώτη ομάδα πολιτών στην  οποία θα χορηγηθεί το εμβόλιο για την Covid-19.

Όπως επανάλαβε την Τετάρτη ο υπ.Υγείας, Β.Κικίλιας, οι υγειονομικοί έχουν προτεραιότητα και ακολουθούν ευπαθείς ομάδες και τέλος γενικός πληθυσμός. 

Έτσι από σήμερα ο κ.Κικίλιας, μαζί με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τον project manager Μάριο Θεμιστοκλέους και τους λοιπούς συνεργάτες, επικοινωνούν  διαδοχικά με zoom, με τους Διοικητές, αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. 

Ο υπουργός διευκρίνισε πως όταν «μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζόμενους στα Νοσοκομεία , μιλάμε για όλο το προσωπικό. Δηλαδή και τους ιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας και τους τραπεζοκόμους μας και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη και όλους».

 

 

«Είναι πολύ σημαντικό οι υγειονομικοί μας να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία και να δείξουν το δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους, σε μια διαδρομή των επόμενων μηνών που θα οδηγήσει στον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν «με βάση το συμβολισμό και την ουσία επιφανείς προσωπικότητες, πρόσωπα, οι πολιτικοί αρχηγοί, και άλλοι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή. Είναι θέμα συμβολισμού, θέμα αξίας και ουσίας».

Συνοψίζοντας, ο υπουργός ανέφερε πως «έχει έρθει η ώρα της αρχής του τέλους, της προσπάθειας μας να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα. Θα ήθελα να πω ότι είναι υπέρτατο αγαθό το εμβόλιο και ο εμβολιασμός σε μια μάχη μηνών που έχουμε δώσει. Έχει φτάσει η ώρα. Ζητάω πρώτα από όλα από τους υγειονομικούς να επιδείξουν φρόνημα και να αποδείξουν ότι είναι παράδειγμα για όλους μας και πρότυπο για την κοινωνία και μετά όλους τους υπόλοιπους, όλους εμάς».