Ασπρόπυργος: Αστυνομικός τραυματίστηκε σε καταδίωξη υπόπτου – Μία σύλληψη

Οι αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να χαθεί στους δρόμους της Νέας Ζωής.
.
.
Eurokinisi

Ελαφρά στο πόδι τραυματίστηκε τα ξημερώματα ένας μοτοσικλετιστής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης υπόπτου οχήματος με δύο επιβαίνοντες, στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Οι αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να χαθεί στους δρόμους της Νέας Ζωής. Σε κάποιο σημείο, από λανθασμένο χειρισμό πιθανά, το όχημα έπεσε επάνω σε έναν κάδο, ο οδηγός έβαλε όπισθεν κινούμενος προς τους αστυνομικούς, που ακολουθούσαν. Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί έδρασαν με ψυχραιμία. Έστριψαν τις μοτοσικλέτες τους, ώστε να φύγουν από το πεδίο κίνησης του τετράτροχου.

Δύο από τους ενστόλους προσπάθησαν να πιάσουν τον οδηγό από το παράθυρο, όμως εκείνος -σε κατάσταση αμόκ, όπως περιγράφουν- δεν πατούσε φρένο και τους έσερνε στο οδόστρωμα. Κατάφερε να διαφύγει, αλλά λίγα μέτρα μακριά εντόπισαν τον συνοδηγό και του πέρασαν χειροπέδες. Πρόκειται για έναν 18χρονο, ο οποίος δεν είναι καν δηλωμένος στα μητρώα του κράτους. Μερικά λεπτά αργότερα εντόπισαν και το όχημα, μέσα στο οποίο βρήκαν τα έγγραφα του οδηγού και τον αναζητούν.

Η καταδίωξη θύμισε όσα έγιναν στο Πέραμα το Φθινόπωρο του 2021. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ κράτησαν τις αποστάσεις, που έπρεπε, και απέφυγαν την οποιαδήποτε εμπλοκή με πυρά, για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα