Αγνώριστη μετά από παρεμβάσεις η αγαπημένη των διασημοτήτων, λέσχη House of Koko

Εκεί έχουν παρελάσει από τον Τσάρλι Τσάπλιν ως την ΄Ειμι Γουάινχαουζ.
House of Koko
https://www.instagram.com/dezeen/
House of Koko

Εντυπωσιακοί είναι οι εσωτερικοί χώροι της λέσχης House of Koko μετά την παρέμβαση του γραφείου Pirajean Lees. Η λέσχη με μέλη συνδέεται ευθέως με το Koko, έναν χώρο συναυλιών και πρώην θέατρο στο Camden Town του Λονδίνου απ′ όπου παρήλασαν ονόματα όπως οι Τσάρλι Τσάπλιν και οι Sex Pistols, ο Ντέιβιντ Μπόουϊ και η ΄Ειμι Γουάινχαουζ, η Dua Lipa και ο ράπερ Stormzy, μεταξύ πολλών άλλων.

Η παρέμβαση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Pirajean Lees, του Ολι Μπενγκούχ, ιδιοκτήτη και διευθυντή δημιουργικού του Koko και του αρχιτεκτονικού γραφείου Archer Humphryes Architects, το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια είναι επικεφαλής της επέκτασης και ανακαίνισης του χώρου συναυλιών. Η λέσχη House of Koko αποτελείται από πολυάριθμα μπαρ, χώρους εστίασης και ένα «παράνομο μπαρ» σε πολλούς ορόφους δίπλα στους δημόσιους χώρους του Koko.

House of Koko
instagram.com/p/Cc22pGNsHxR
House of Koko

Το Pirajean Lees και ο Μπενγκούχ εμπνεύστηκαν από την ιστορία του Koko ως χώρου συναυλιών για να σχεδιάσουν τα εσωτερικά της λέσχης, τα οποία με παιγνιώδη τρόπο αντικατοπτρίζουν τη συνήθη λειτουργία των παραδοσιακών θεάτρων. «Ο πυρήνας του όλου πρότζεκτ είναι το θέατρο» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο ίδιος· από το 1982 έως το 2004, ήταν γνωστό ως Camden Palace.

Στον πρώτο όροφο, το κοκτέιλ λάουντζ The Batten Bar. Δίπλα, ένα μινιμαλιστικό ρεστοράν, με ανοιχτή κουζίνα και χώρο εστίασης που εμπνέεται από τη λιτότητα των κουζίνων στα παλιά θέατρα.

Ένα άλλο μπαρ είναι το Ellen’s, ένα σε στυλ δεκαετίας του 1940 «παράνομο μπαρ» που πήρε το όνομα από την ηθοποιό Ellen Terry η οποία ξεκίνησε το Koko, όταν επισήμως άνοιξε το 1900 ως The Camden Theatre· μαλακά έπιπλα για τον έλεγχο της ακουστικής του χώρου και ένα μοναδικό χαλί με απεικονίσεις τσιγάρων. Ένας ιδιωτικός χώρος για γεύμα – με πολυέλαιο με γεωμετρικά σχέδια – διακρίνεται από καλυμμένους με πάνελ τοίχους που παραπέμπουν στο κυρίως θέατρο, ενώ αφιερωμένοι σε μουσική ακρόαση χώροι δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε vintage βαγόνι τρένου

House of Koko
instagram.com/p/CarOQcrMTqh
House of Koko

«Λόγω του ότι κληρονομήσαμε την τόσο πλούσια ιστορία του Koko, δεν πιστεύω ότι κάτι σύγχρονο ή πολύ μοντέρνο θα επέτρεπε στα πάντα να συνεχίζουν λες και ποτέ δεν είχε κλείσει και ήμασταν πάντα εδώ» τόνισε ο Κλέμενς Πιρατζέαν, συνιδρυτής του στούντιο Pirajean Lees.

Εκτός από τη λέσχη με μέλη, το Pirajean Lees και ο Μπενγκούχ σχεδίασαν και τα εσωτερικά δύο δημόσιων χώρων του Koko: το Cafe Koko, μια πιτσαρία που λειτουργεί και ως μπαρ για ζωντανές περφόρμανς καθώς και ένα κατάστημα όπου πωλούνται προϊόντα του Koko.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ