ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2018 18:00 EEST | Updated 21/08/2018 18:57 EEST

Άζια Αρζέντο: Αρνούμαι τα πάντα

Regis Duvignau / Reuters

Τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανήλικου ηθοποιού αρνείται η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Άζια Αρζέντο.

«Αρνούμαι και απορρίπτω το δημοσίευμα των New York Times» τονίζει στην δήλωσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον δικηγόρο της. «Είμαι βαθιά συγκλονισμένη  και σοκαρισμένη διαβάζοντας όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν είχα ποτέ καμία σεξουαλική σχέση με τον Τζίμι Μπένετ και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με κάθε δυνατό τρόπο...»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η Αρζέντο, η οποία πρωτοστάτησε στο κίνημα #MeToo, πλήρωσε 380.000 δολάρια για να εξασφαλίσει την σιωπή του νεαρού συναδέλφου της, ο οποίος της κατηγορεί ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν 17 ετών.

Getty Images

«Αυτό που μας έφερε κοντά με τον Μπένετ για μερικά χρόνια ήταν ένα αίσθημα φιλίας, το οποίο τερματίστηκε μετά την ανάμειξή μου στην υπόθεση Γουάινστάιν» υποστηρίζει στην δήλωσή της. «Ο Μπένετ, που αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και είχε κινηθεί νομικά εναντίον των γονέων του, εμφανίστηκε ξαφνικά με μία παράλογη οικονομική απαίτηση. Ηξερε ότι ο σύντροφός μου, ο Αντονι Μπουρντέν, είχε την φήμη πλούσιου. Ο Αντονι επέμεινε ότι έπρεπε να χειριστούμε το θέμα διακριτικά. Το ίδιο επιθυμούσε και ο Μπένετ. Ο Αντονι φοβόταν την αρνητική δημοσιότητα την οποία μπορούσε να προκαλέσει ο Μπένετ, τον οποίο θεωρούσε επικίνδυνο. Αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε υπό την προυπόθεση ότι θα έμενε μακριά από την ζωή μας...»

My son my love until I will live @jimmymbennett marina del rey 05.2013

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Η Ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης  ήταν μια από τις γυναίκες που βρέθηκαν νωρίς στην «εμπροσθοφυλακή» του κύματος κατηγοριών κατά του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάνσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση- με τον φίλο της, διάσημο σεφ Άντονι Μπουρντέν (ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιούνιο), να μπαίνει και αυτός στη «μάχη».

Ωστόσο, 
σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μέσα στους μήνες που ακολούθησαν τις αποκαλύψεις της για τον Γουάινσταϊν τον περασμένο Οκτώβριο, η Αρζέντο «διακριτικά» προέβη σε συμφωνία με έναν δικό της κατήγορο, τον ηθοποιό Τζίμι Μπένετ: Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Αρζέντο πλήρωσε 380.000 δολάρια στον νεαρό ηθοποιό και ροκ μουσικό, ο οποίος την κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του, σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια πριν χρόνια, δύο μόλις μήνες μετά τα 17α γενέθλιά του. Σημειώνεται ότι στην Καλιφόρνια το ηλικιακό όριο συναίνεσης είναι 18.