Χαλκιδική: Διασωληνωμένο το 8χρονο αγόρι στο Ιπποκράτειo

Σωρεία επεμβάσεων για την αποκατάσταση της σωματικής του υγείας - Το πιο δύσκολο όμως θα είναι η ψυχική αποκατάσταση.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
MotionTeam

Γολγοθά με πολλές επεμβάσεις έχει μπροστά του για την αποκατάσταση καταρχάς της σωματικής του υγείας το 8χρονο παιδί που έγινε μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του από τον ίδιο τον πατέρα του αλλά και της αυτοκτονίας του πατέρα αμέσως μετά.

Το πιο δύσκολο όμως θα είναι η ψυχική αποκατάσταση του παιδιού που βρίσκεται ακόμη σε καταστολή. Η γυναίκα είχε μαρτυρικό θάνατο δεχόμενη τέσσερις βολές από τον άντρα της ενώ μετά από την πρώτη έτρεχε για να προστατευθεί. Η τελευταία πράξη του δράματος για το ανδρόγυνο παίχτηκε χθες με τις κηδείες τους στη Χαλκιδική.

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει το 8χρονο παιδί που έγινε μάρτυρας της δολοφονίας της μητέρας του αλλά και της αυτοχειρίας του πατέρα του μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη Στρατονίκη.

Το παιδί που τραυματίστηκε από τα σκάγια με τα οποία ο 36χρονος πατέρας του σφράγισε το τέλος της ζωής της 39χρονης μητέρας του, παραμένει διασωληνωμένο, έχοντας ήδη υποβληθεί σε ένα χειρουργείο από ομάδα γιατρών των νοσοκομείων Ιπποκράτειο και Παπανικολάου.

Τα πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στο χέρι, αλλά έπονται και άλλες επεμβάσεις για την αφαίρεση θραυσμάτων από σκάγια στα ιγμόρεια και το οπτικό νεύρο. Αφού αντιμετωπιστούν όλα αυτά και σε δεύτερο χρόνο οι γιατροί θα αποκαταστήσουν το ωλένιο νεύρο στο χέρι του παιδιού.

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως θα είναι η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού όταν οι γιατροί το βγάλουν από την καταστολή αφού στάθηκε μάρτυρας των όσων συνέβησαν στο σπίτι του όταν ο πατέρας του με κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε 4 φορές την μητέρα του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του.

Η 39χρονη έφερε τραύματα σε πλάτη, τράχηλο, ώμο και δεξιά μασχάλη. Ο θάνατος της ήταν μαρτυρικός καθώς με τον πρώτο πυροβολισμό φέρεται πως έτρεξε για να γλυτώσει από τον δράστη που την καταδίωξε μέσα στο σπίτι ενώ σε μία απελπισμένη προσπάθεια να προστατευθεί έβαλε τα χέρια της στο πρόσωπο της.

Το παιδί γύριζε τραυματισμένο από δωμάτιο σε δωμάτιο για να το βρουν ώρες αργότερα οι γονείς της 39χρονης και η αστυνομία στο πλάι της νεκρής μητέρας του. Αστυνομία, ΕΚΑΒ και ιατροδικαστής βρήκαν τη μητέρα στο παιδικό δωμάτιο και τον πατέρα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού.

Το παιδί θα έχει ψυχολογική υποστήριξη από ομάδα γιατρών μόλις η κατάσταση του το επιτρέψει ενώ ο τραγικός επίλογος για το ζευγάρι γράφτηκε χθες με τις κηδείες τους σε Στρατονίκη και Ιερισσό.

Πηγή: ΕΡΤ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα