Χάρι Πότερ: Το τελευταίο νόμισμα της συλλογής για τα 25 χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου

Οι συλλέκτες νομισμάτων και οι λάτρεις του Χάρι Πότερ σε 86 χώρες έχουν ήδη αγοράσει τουλάχιστον ένα νόμισμα από την επετειακή σειρά.
|

Το τελευταίο νόμισμα της επετειακής συλλογής για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», το οποίο απεικονίζει τη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια, κυκλοφόρησε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας.

Η συλλογή, που κυκλοφόρησε το 2022, περιλαμβάνει επίσης νομίσματα με τον Χάρι Πότερ, το Hogwarts Express και τον καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ.

Οι συλλέκτες νομισμάτων και οι λάτρεις του Χάρι Πότερ σε 86 χώρες έχουν ήδη αγοράσει τουλάχιστον ένα νόμισμα από την επετειακή σειρά.

Σε μερικά από τα νομίσματα, οι τεχνίτες του Βασιλικού Νομισματοκοπείου έχουν αναπαράξει τις έγχρωμες εικόνες του Τζιμ Κέι, του βραβευμένου Βρετανού illustrator και χαράκτη, ο οποίος έχει εικονογραφήσει τα βιβλία του Χάρι Πότερ, ενώ πολλά περιλαμβάνουν επίσης ένα «κρυμμένο χαρακτηριστικό» που αποκαλύπτεται μόνο όταν το νόμισμα τοποθετηθεί στο φως -πρόκειται για έναν κεραυνό και τον αριθμό «25». Για την αποτύπωση των περίπλοκων σχεδίων χρησιμοποιήθηκε προηγμένο λέιζερ.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο δήλωσε ότι τα νομίσματα έχουν μεγάλη ανταπόκριση στις νεότερες οικογένειες που μεγάλωσαν διαβάζοντας τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

«Η συλλογή των νομισμάτων είχε μεγάλη επιτυχία στους Potterheads όλου του κόσμου, οι οποίοι ένιωσαν νοσταλγία με κάθε νόμισμα της σειράς», δήλωσε η υπεύθυνη συλλογών στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Όσο για τις τιμές κυμαίνονται από 11 λίρες, έως 5.215 λίρες για ένα χρυσό νόμισμα.

Με πληροφορίες από BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα