Χατζηδάκης: Μειώσεις 50% στις χρεώσεις των τραπεζών μέσω POS για μικροποσά

Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη.
..
..
Eurokinissi

Τη μείωση κατά 50% στις χρεώσεις των τραπεζών έως 10 ευρώ στα POS προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότοι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, οι χρεώσεις στα μικρά αυτά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση τους.

Φορολογικές δηλώσεις

Για τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή τους και ξεκαθάρισε ότι δε θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Συμπλήρωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Τέλος, προανήγγειλε αλλαγές από το 2025 και στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η ημέρα καθυστέρησης και από του χρόνου θα επιβάλλεται κλιμακωτά

Δημοφιλή